Τελευταία Νέα
Διεθνή

Patrick Dutartre (Πρώην Αρχηγός Γαλλικής Αεροπορίας): Οι Ρώσοι έχουν ισχυροποιηθεί - Η Ουκρανική αεράμυνα είναι αδύναμη

Patrick Dutartre (Πρώην Αρχηγός Γαλλικής Αεροπορίας): Οι Ρώσοι έχουν ισχυροποιηθεί - Η Ουκρανική αεράμυνα είναι αδύναμη
«Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος δεν είναι αρκετοί, και όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη και σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ», είπε ο αξιωματικός
Δεν υπάρχουν αρκετοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι στην Ευρώπη για να βοηθήσουν την Ουκρανία, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας Patrick Dutartre στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Υπήρξαν πολλές επιθέσεις από τη ρωσική πλευρά χρησιμοποιώντας πυραύλους και drones, πρέπει να αναχαιτιστούν με τη βοήθεια αεράμυνας.
Αλλά το πρόβλημα είναι απλώς ότι μας έλειψε η αεράμυνα στην Ευρώπη και ακόμη και στο ΝΑΤΟ» παραδέχτηκε ο απόστρατος στρατηγός.
Σύμφωνα με τον Dutartre, οι Ευρωπαίοι δεν ανέπτυξαν τη δική τους αεράμυνα λόγω της μακράς ειρήνης.
Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ πίστευε ακράδαντα ότι η συμμαχία δεν είχε αντίπαλους και βασιζόταν υπερβολικά στην πυρηνική αποτροπή.
«Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος δεν είναι αρκετοί, και όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη και σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ», είπε ο αξιωματικός.
Νωρίτερα, ο Ignat εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός αντιμετώπιζε έλλειψη αντιαεροπορικών πυραύλων.
Ακόμη και η μαζική αύξηση της παραγωγής στις δυτικές χώρες δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του Κιέβου.
Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Ignat δήλωσε ήδη ότι «οι εταίροι μας παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους που χρειάζονται επειγόντως», ενώ τα αντιαεροπορικά πυρομαχικά είναι «σε έλλειψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης