Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Telecom Italia πωλείται στην KKR έναντι 22 δισ. ευρώ, η μετοχή στο +3% - Στρατηγική συμφωνία για τη Ρώμη

H Telecom Italia πωλείται στην KKR έναντι 22 δισ. ευρώ, η μετοχή στο +3% - Στρατηγική συμφωνία για τη Ρώμη
Η κυβέρνηση της Georgia Meloni επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη διάταξη Golden Power

Tην πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia στην KKR, έναντι 22 δισ. ευρώ, ενέκριναν οι ιταλικές αρχές, μετά από μία διαδικασία επανεξέτασης του περιουσιακού στοιχείου που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη Ρώμη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή της Telecom Italia ενισχύεται έως και 3% κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Μιλάνο την Τετάρτη, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 6,3 δισ. ευρώ.

Στρατηγική συμφωνία για τη Ρώμη

Η κυβέρνηση της Georgia Meloni επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη διάταξη Golden Power – η οποία της επιτρέπει να μπλοκάρει ή να επιβάλει αυστηρούς όρους σε συμφωνίες που αφορούν στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία του κράτους- επειδή η KKR έχει αποδεχθεί όρους που αποσκοπούν στην προστασία του δικτύου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.
Αν και η απόφαση ήταν αναμενόμενη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Οι όροι

Οι όροι της συμφωνίας παραχωρούη
ν στη Ρώμη ρόλο στις «στρατηγικές αποφάσεις που σχετίζονται με το δίκτυο», ανέφερε η κυβέρνηση σε ξεχωριστή ανακοίνωση.
Το κράτος θα διατηρήσει επίσης «την εποπτεία όλων των πτυχών ασφαλείας».
Το πράσινο φως σηματοδοτεί μια νίκη για τον διευθύνοντα σύμβουλο Pietro Lambiola, τον αρχιτέκτονα του σχεδίου πώλησης του δικτύου, καθώς η σχεδιαζόμενη συναλλαγή αποτελεί το κεντρικό σημείο της προσπάθειάς του να μειώσει το χρέος της εταιρείας ύψους περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης