Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρως εξασφαλισμένη καταστροφή – Διπλασιάζεται στα 800 κιλά το βάρος της κεφαλής των πυραύλων των ρωσικών αεροσκαφών

Πλήρως εξασφαλισμένη καταστροφή – Διπλασιάζεται στα 800 κιλά το βάρος της κεφαλής των πυραύλων των ρωσικών αεροσκαφών
Οι πύραυλοι που εκτοξεύουν τα ρωσικά αεροσκάφη θα είναι εφεξής ακόμη πιο καταστροφικοί
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία κάνει ακόμη πιο καταστροφικούς τους πυραύλους που εκτοξεύουν τα αεροσκάφη της.
Οι Ρώσοι μηχανικοί διπλασίασαν την ισχύ ενός πυραύλου αεροσκάφους με βεληνεκές 310 χιλιομέτρων αυξάνοντας το βάρος της κεφαλής του στα 800 κιλά ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Tactical Missile Weapons Corporation Boris Obsonov.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu επιθεώρησε την πρόοδο της κρατικής παραγγελίας στο Κρατικό Γραφείο Σχεδιασμού Raduga.
Η εταιρεία παράγει αεροσκάφη για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και το Ναυτικό.
Ο πρόσφατα αναβαθμισμένος πύραυλος με βεληνεκές 310 χιλιομέτρων έχει ήδη δοκιμαστεί.
Οι ειδικοί μάλιστα κατάφεραν επίσης να μειώσουν και το κόστος, είπε ο Obnosov στον Shoigu.
Ο αναπληρωτής γενικός διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στο κομμάτι των εξοπλισμών, συνταγματάρχης, Yuri Grekhov δήλωσε ότι το βάρος της κεφαλής του πυραύλου αυξήθηκε στα 800 από τα 450 κιλά.

Η επιθεώρηση Shoigu

Κατά την επίσκεψή του ο Shoigu επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της επιχείρησης και την τεχνολογική διαδικασία ανάπτυξης, παραγωγής και εκσυγχρονισμού κατευθυνόμενων πυραύλων διαφόρων τάξεων.
Στον Ρώσο υπουργό Άμυνας παρουσιάστηκαν πύραυλοι cruise αέρος-εδάφους, πύραυλοι ραντάρ και κατά πλοίων αλλά και προηγμένα κατευθυνόμενα όπλα.


shoigu_3.jpg

Οι νέες βόμβες που ήδη χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία παρουσίας πρόσφατα μια νέα έκδοση της βόμβας FAB-1500 M54 των 1.500 κιλών με kit αναδιπλούμενων πτερύγων.
Το kit μετατροπής σε βόμβα ανεμοπορίας (UMPK) προσαρμόζεται με τσέρκια πάνω στο κυρίως σώμα και περιλαμβάνει αεροδυναμικό κάλυμμα στο ρύγχος και ουραίο πτερύγιο σε σχήμα V.
Η εμβέλεια της βόμβας με το kit δεν είναι γνωστή, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να πλήξει στόχους δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.
Σύμφωνα με αναφορές, η ανάπτυξη έκδοσης του ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2022.
Αντίστοιχη μετατροπή έχει γίνει και για τη μικρότερη FAB-500 M62.
Οι νέες κατευθυνόμενες βόμβες ήδη χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία, κοντά στην πρώτη γραμμή με φορείς αεροσκάφη Su-34, Su-30 και Su-35.
fab.JPG
Το UMPK

Το ρωσικό kit καθοδήγησης πτερύγων UMPK, αποτελεί ένα σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, μετατρέποντας τις συμβατικές βόμβες σε έξυπνες, αυξάνοντας παράλληλα και το βεληνεκές τους κατά τουλάχιστον 70 χιλιόμετρα.
Στις αρχές του 2023, η Ρωσία ξεκίνησε ένα σημαντικό μετασχηματισμό του αεροπορικού της οπλοστασίου, εξοπλίζοντας τις συμβατικές βόμβες της με kit μετατρέποντάς τις έτσι σε εξελιγμένες και καθοδηγούμενες.
Αυτή η κίνηση, έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Οι πρώτες αναφορές χρήσης του UMPK εμφανίστηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2023.
Μέχρι τις 4 Απριλίου, ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Yuriy Ihnat, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έριχναν έως και 20 βόμβες ολίσθησης καθημερινά, εκτοξευόμενες από μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 και μαχητικά Su-35.
Οι βόμβες εξοπλισμένες με UMPK αποτελούν μοναδική απειλή λόγω των δυνατοτήτων τους.
kit_1.jpg

Η λειτουργία του

Το UMPK είναι ένα αρθρωτό σύστημα σχεδιασμένο να μετατρέπει τις συμβατικές βόμβες σε έξυπνες βόμβες.
Αποτελείται από kit καθοδήγησης, μονάδα ελέγχου και τροφοδοτικό.
Το kit καθοδήγησης περιλαμβάνει έναν δέκτη GPS, μια μονάδα μέτρησης αδράνειας και πτερύγια ελέγχου που συνδέονται στην ουρά της βόμβας.
Η μονάδα ελέγχου είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των πληροφοριών καθοδήγησης και την αποστολή εντολών στα πτερύγια ελέγχου.
Το τροφοδοτικό παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο kit καθοδήγησης και στη μονάδα ελέγχου.
Το UMPK έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα συμβατικών βομβών, συμπεριλαμβανομένων των βομβών ελεύθερης πτώσης και των κατευθυνόμενων βομβών.
Μόλις εγκατασταθεί, το UMPK επιτρέπει στη βόμβα να καθοδηγηθεί σε μια ακριβή θέση στόχο, ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ή παρουσία εμπλοκής GPS.
Το UMPK χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό GPS και αδρανειακής καθοδήγησης για την πλοήγηση στον στόχο.
Ο δέκτης GPS παρέχει πληροφορίες θέσης, ενώ η μονάδα μέτρησης αδράνειας μετρά την ταχύτητα και την επιτάχυνση της βόμβας.
Η μονάδα ελέγχου χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να υπολογίσει τη βέλτιστη τροχιά για να φτάσει η βόμβα στο στόχο.
Στη συνέχεια, τα πτερύγια ελέγχου προσαρμόζονται για να κατευθύνουν τη βόμβα κατά μήκος αυτής της τροχιάς.
Το UMPK μπορεί να προγραμματιστεί για να οδηγεί τη βόμβα σε μια συγκεκριμένη θέση στόχο ή να ακολουθεί μια προκαθορισμένη διαδρομή πτήσης.
kit_2.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης