Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρον άρον εγκαταλείπουν οι επενδυτές τα equity funds λόγω επιτοκίων - Στροφή στην Ασία

Άρον άρον εγκαταλείπουν οι επενδυτές τα equity funds λόγω επιτοκίων - Στροφή στην Ασία
Οι επενδυτές απέσυραν καθαρά 8,68 δισ. δολάρια από τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια
Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν μεγάλες εκροές την εβδομάδα έως τις 17 Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους, αφού οι κεντρικοί τραπεζίτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αντέδρασαν στις προσδοκίες της αγοράς για πρόωρη μείωση των επιτοκίων.
Οι επενδυτές απέσυραν καθαρά 8,68 δισ. δολάρια από τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ξεθωριάζουν οι προσδοκίες

Οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο εξασθένησαν την Τρίτη, καθώς ο Christopher Waller της Federal Reserve προειδοποίησε κατά της μείωσης των επιτοκίων έως ότου ο χαμηλότερος πληθωρισμός μπορεί σαφώς να διατηρηθεί, απηχώντας τις παρατηρήσεις ορισμένων Ευρωπαίων ομολόγων του.
Τα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν καθαρές πωλήσεις ύψους 9,23 δισ. δολαρίων και 1,48 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.

Στροφή στην Ασία

Αντίθετα, τα ασιατικά αμοιβαία κεφάλαια προσέλκυσαν περίπου 1,72 δισ. δολάρια, τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα εισροών.
Τα παγκόσμια τομεακά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια συγκέντρωσαν περίπου 329 εκατ. δολάρια σε εισροές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Ο τεχνολογικός και ο χρηματοπιστωτικός τομέας ήταν οι πιο δημοφιλείς τομείς, με 713 εκατ. δολάρια και 390 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα, σε καθαρές αγορές.
Ο τομέας της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας, ωστόσο, σημείωσε εκροές ύψους 285 εκατ. δολαρίων.
Οι επενδυτές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα αμοιβαία κεφάλαια χρέους, διοχετεύοντας καθαρά 14,33 δισ. δολάρια σε αμοιβαία κεφάλαια παγκόσμιων ομολόγων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το μεγαλύτερο ποσό εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Τα αμοιβαία κεφάλαια εταιρικών ομολόγων έλαβαν 5,92 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020. Τα αμοιβαία κεφάλαια κρατικών ομολόγων και ομολόγων υψηλής απόδοσης εξασφάλισαν επίσης περίπου 1,12 δισ. δολάρια και 1,65 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης