Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Υπό έλεγχο η φωτιά, ανεστάλη η λειτουργία του τερματικού σταθμού LNG κοντά στην Αγία Πετρούπολη - Πληροφορίες για επίθεση με drones

Ρωσία: Υπό έλεγχο η φωτιά, ανεστάλη η λειτουργία του τερματικού σταθμού LNG κοντά στην Αγία Πετρούπολη - Πληροφορίες για επίθεση με drones
Δεν υπάρχουν τραυματίες από την πυρκαγιά στον τερματισμό σταθμό του λιμανιού Ust Luga
Σχετικά Άρθρα
(Upd 3). Ανεστάλη η λειτουργία του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στον λιμένα Ust-Luga, στη Βαλτική, μετά από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε και η οποία κατά τις ενδείξεις προήλθε από ουκρανική επίθεση me drone.
Η εγκατάσταση, που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, ανήκει στη Novatek, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου στη Ρωσία.
Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Λένινγκραντ.
Δεν υπάρχουν «τραυματίες»
εξαιτίας «φωτιάς στον τερματικό σταθμό της Novatek στο λιμάνι Ust-Luga», καθώς «το προσωπικό απομακρύνθηκε εσπευσμένα», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Λένινγκραντ, Alexander Drozdenko, συνοδεύοντας την ανάρτηση με σύντομο βίντεο που εικονίζει πελώρια πυρκαγιά και καπνό να υψώνεται.
«Κηρύχθηκε υψηλό επίπεδο συναγερμού στην περιοχή Kingisepp», όπου υπάγεται το λιμάνι, πρόσθεσε.
Κατά τον ιστότοπο της Novatek, το συγκρότημα στο Ust-Luga, μετατρέπει LNG σε νάφθα, σε καύσιμο για αεροσκάφη και συστατικά στοιχεία καυσίμων για πλοία.
Μετά από λίγες ώρες η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο και περιορίστηκε σε μια δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 100 κυβικών μέτρων.
Τελικά η Novatek ανακοίνωσε ότι αναστέλει τη λειτουργία του σταθμού.
«Η τεχνολογική διαδικασία στον Novatek Ust -Luga έχει σταματήσει, και ένα επιχειρησιακό αρχηγείο έχει δημιουργηθεί προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες. Η αποτίμηση των ζημιών θα πραγματοποιηθεί αργότερα», ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, διευκρίνισε πως η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα «εξωτερικής επίδρασης», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες .

Πιθανή αιτία η επίθεση drone

Το RIA, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους ανέφερε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από δύο εκρήξεις, χωρίς να διευκρινίσει την αιτία τους.
Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο Shot, κάτοικοι της περιοχής είπαν πως άκουσαν να πετάει drone και κατόπιν εκρήξεις.
Άλλο μέσο, το Fontanka, έκανε λόγο για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο drones που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Αγίας Πετρούπολης προτού εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Είχαν προηγηθεί ουκρανικές επιθέσεις με drones στο Smolensk

Κατά τις νυχτερινές ώρες είχαν υπάρξει αρκετές επιθέσεις με drones στην περιοχή του Smolensk.
Η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από την περιοχή του Smolensk, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία και η Ουκρανία βάζουν συχνά στο στόχαστρο η μια υποδομές της άλλης, εξαπολύοντας πλήγματα με σκοπό να προκληθούν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και να τρωθεί το ηθικό της αντίπαλης πλευράς.
Πριν δύο μέρες την Παρασκευή, 19/1 ουκρανικό drone έπληξε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στο Bryansk, στη δυτική Ρωσία ενώ την Πέμπτη 18/1 είχε εκδηλωθεί ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Βαλτική αλλά είχε αποτύχει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης