Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Χωρίς νέα κινητοποίηση η Ουκρανία δεν θα συνεχίσει τον πόλεμο

Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Χωρίς νέα κινητοποίηση η Ουκρανία δεν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Στα τέλη Δεκεμβρίου η κυβέρνηση εισήγαγε νομοσχέδιο για την κινητοποίηση
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εχθροπραξίες χωρίς πρόσθετη κινητοποίηση, δήλωσε ο Kirill Budanov, επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, σε συνέντευξή του στους Financial Times.
«Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε χωρίς κινητοποίηση.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου 2023 ότι το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ζητούσε να στρατολογήσει επιπλέον έως και μισό εκατομμύριο άτομα στον στρατό.
Στα τέλη Δεκεμβρίου η κυβέρνηση εισήγαγε νομοσχέδιο για την κινητοποίηση.
Ειδικότερα, προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας και της αναβολής για τα άτομα με αναπηρία της ομάδας III.
Επιπλέον, το έγγραφο προτείνει την ένταξη πολιτών στο μητρώο οφειλετών για μη εμφάνιση στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης και να υποχρεωθούν όσοι υπόκεινται σε στρατολογία να εγγραφούν σε ηλεκτρονικό λογαριασμό.
Το κατώτερο όριο ηλικίας για κινητοποίηση, σύμφωνα με το έγγραφο, θα μειωθεί από τα 27 στα 25 έτη.
Τον Οκτώβριο 2023, το περιοδικό Time, επικαλούμενο τον βοηθό του Zelensky, ανέφερε ότι οι τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχαν γίνει τόσο εύθραυστες που τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης αναγκάστηκαν να στρατολογήσουν άτομα με μέση ηλικία 43 ετών.
Οι New York Times έγραψαν επίσης ότι η Ουκρανία επιδιώκει να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στον στρατό, γεγονός που αποδεικνύει τις τεράστιες απώλειες στα ουκρανικά στρατεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης