Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έρχεται δήμευση περιουσιών για όσους δυσφημούν τον στρατό

Ρωσία: Έρχεται δήμευση περιουσιών για όσους δυσφημούν τον στρατό
Το νέο αυτό νομοσχέδιο, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προσπάθειας να περιοριστούν οι φωνές που ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία, καθώς σήμερα (22/1) άρχισε η συζήτηση στο κοινοβούλιο της χώρας επί του νομοσχεδίου που προβλέπει δήμευση περιουσιών όσων δυσφημούν δημοσίως τα στρατεύματα που μάχονται στην Ουκρανία, αλλά και όσων προβαίνουν σε εκκλήσεις για δράσεις υπονομευτικές της κρατικής ασφάλειας.
Το νέο αυτό νομοσχέδιο, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προσπάθειας να περιοριστούν οι φωνές που ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία.
Η κριτική στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η ρωσική κυβέρνηση τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποτελεί ποινικό αδίκημα, ωστόσο το νέο νομοσχέδιο αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τις ποινές.
Το κράτος στο εξής θα έχει τη δυνατότητα να δημεύει τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών που έχουν φύγει από την χώρα και έχουν ασκήσει κριτική στον πόλεμο αλλά που συνεχίζουν να αποκτούν έσοδα από την ενοικίαση σπιτιών ή διαμερισμάτων τους στη Ρωσία.
Ο Viatseslav Volontin, πρόεδρος της Δούμας, δηλαδή της κάτω βουλής και στενός συνεργάτης του Putin, χαρακτήρισε τον νόμο ως «νόμο για τα αποβράσματα».
«Όλοι όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν τη Ρωσία, την προδίδουν, πρέπει να τιμωρούνται αναλόγως και να επιστρέφουν τη ζημιά στη χώρα με τη μορφή της περιουσίας τους», δήλωσε το Σαββατοκύριακο ανακοινώνοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης