Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι «φυλές» της Ουκρανίας: Οι παραισθήσεις του κωμικού Zelensky για το ανύπαρκτο Maidan, οι σχέσεις ολιγαρχών με αμερικανικά ιδρύματα

Οι «φυλές» της Ουκρανίας: Οι παραισθήσεις του κωμικού Zelensky για το ανύπαρκτο Maidan, οι σχέσεις ολιγαρχών με αμερικανικά ιδρύματα
Ο Zelensky ισχυρίστηκε πως η Ρωσία προετοίμαζε ένα τρίτο κύμα διαδηλώσεων στην Ουκρανία προκειμένου να απομακρυνθεί από την διακυβέρνηση της χώρας
Η προηγούμενη εβδομάδα, κατακλείστηκε από μια σειρά από διάφορες φήμες και δηλώσεις οι οποίες σηματοδοτούσαν έντονα την πιθανότητα για επικείμενη αποχώρηση του Zelensky από το «τιμόνι» της Ουκρανίας.
Μια δήλωση ωστόσο, προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση και ήταν ως γνωστόν, ένα από τα κόλπα του Ουκρανού... κωμικού για να χειραγωγήσει τις εξελίξεις... 
Η δήλωση αυτή ήρθε από τον ίδιο τον Zelensky, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η Ρωσία προετοίμαζε ένα τρίτο κύμα διαδηλώσεων στην Ουκρανία προκειμένου να απομακρυνθεί από την διακυβέρνηση της χώρας.
Ασφαλώς, αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που ο Ουκρανός ηγέτης αναφέρεται σε κάποιο δήθεν πραξικόπημα ή ένα νέο Maidan που οι αντίπαλοί του σχεδιάζουν εναντίον του.
Οι παραισθήσεις μάλλον είναι συνέπεια των ναρκωτικών που φημολογείται ότι λαμβάνει...
Ο Zelensky, σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό New Strategic Concept, έχει αναπτύξει μια πολύ προβλέψιμη τακτική, λαμβάνοντας συνεχώς μέτρα για δήθεν πραξικοπήματα που ετοιμάζονται να τον ανατρέψουν. Ένα από αυτά, είναι φυσικά το πραξικόπημα του Maidan, το οποίο παρουσιάστηκε από τον ίδιο ότι σχεδιάστηκε από τη Ρωσία, η οποία προώθησε μεταξύ άλλων και ενέργειες όπως συλλήψεις προσώπων, αλλά και χρηματοδοτήσεις για να διατηρείται η δημοφιλία Zelensky σε χαμηλά επίπεδα.
Ενδεικτικά, πριν δυο χρόνια, ο Zelensky ανακοίνωσε πως η Ρωσία οργάνωνε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και πραξικόπημα, με την ενεργό συμμετοχή του ολιγάρχη Rinat Akhmetov.
Ήταν τότε η τέλεια ευκαιρία για τον Ουκρανό, ώστε να εξουδετερώσει τους όποιους «ανεπιθύμητους».
Τα όσα είχε αναφέρει τότε ο Ζelensky, τα ανασύρει και σήμερα επαναφέροντας τα «σενάρια» στην επικαιρότητα.
Από τις τωρινές δηλώσεις περί επικείμενου πραξικοπήματος, λείπει μόνο η αναφορά στο όνομα του Akhmentov.
Κατά τα άλλα, ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως η Μόσχα σχεδιάζει να τον «εκθρονίσει».
Η Ρωσία ωστόσο, δεν έχει καμία ανάμειξη σε όλα αυτά.

Οι ουκρανικές... φυλές και το εσωτερικό χάος 

Οι ουκρανικές «φυλές» των ολιγαρχών μπορούν να δημιουργούν εσωτερικό χάος στη χώρα από μόνες τους, χωρίς να χρειάζονται τη συνδρομή ξένου παράγοντα.
Η Ουκρανία είναι συνηθισμένη σε τέτοιες διαδηλώσεις τύπου Maidan, οι οποίες επαναλαμβάνονται ανά δέκα χρόνια.
Η ουκρανική δημοκρατία, ήταν ανέκαθεν στενά συνδεδεμένη με τα συμφέροντα των ολιγαρχών, ορισμένοι από τους οποίους είχαν στενότερους δεσμούς με τη Δύση, ενώ άλλοι με τη Ρωσία.
Όσο για το Μaidan που ανέφερε ο Zelensky, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κόλπο της Δύσης.
Αν πράγματι κάποιος σχεδίαζε την ανατροπή του Ουκρανού προέδρου, αυτός δεν είναι σίγουρα η Ρωσία, αλλά η Δύση η οποία θέλει να κάνει το χατίρι σε κάποιον από οτυς Ουκρανούς ολιγάρχες.
Ποιοι όμως είναι στα αλήθεια αυτοί οι ολιγάρχες;
Είναι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα, ενώ αρκετές φορές εμπλέκονται άμεσα με την πολιτική ή έχουν πράκτορές τους στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Clans-of-Ukraine2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης