Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Pistorius (Γερμανός Υπουργός Άμυνας): Πάμε σε πόλεμο με την Ρωσία πρέπει να προετοιμαστούμε

Boris Pistorius (Γερμανός Υπουργός Άμυνας): Πάμε σε πόλεμο με την Ρωσία πρέπει να προετοιμαστούμε
"Πρέπει να υπολογίσουμε αυτό το ενδεχόμενο", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius
Η Γερμανία πρέπει να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, επομένως η Γερμανία πρέπει να οπλιστεί, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius ,στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF.
«Πρέπει να υπολογίσουμε αυτό το ενδεχόμενο.
Και όταν υπολογίζουμε κάτι, πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν κίνδυνο που είναι άγνωστος, είτε θα έρθει ή όχι.
Είναι απαραίτητο να οπλιστούμε για αυτό το ενδεχόμενο - αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα μαζί με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Και αυτό είναι απαραίτητο», είπε ο υπουργός Boris Pistorius.
Επίσης πρόσθεσε ότι για το σκοπό αυτό, μια γερμανική ταξιαρχία θα πρέπει να είναι παρούσα στη Βαλτική, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι «σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα» μέχρι το 2027.
«Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υπολογίζουν σε μια περίοδο αρκετών ετών που θα χρειαστεί για να μπορέσει η Ρωσία να το κάνει αυτό να ξεκινήσει εχθροπραξίες.
Αυτές είναι οι εκτιμήσεις - κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα.
Και αυτή τη φορά μπορεί να είναι σε 3 με 5 χρόνια - πρέπει να οπλιστούμε», είπε ο Boris Pistorius.
Νωρίτερα, η γερμανική Bild δημοσίευσε απόρρητα στοιχεία ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.
Η Bild αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο απόρρητο έγγραφο των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες πριν από τη δημοσίευση, αλλά στη συνέχεια δήλωσε ότι «η εξέταση διαφόρων σεναρίων, ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά απίθανα», είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας.
Η αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών συνέκρινε ειρωνικά το υλικό της Bild με «το ωροσκόπιο του περασμένου έτους για τους Ιχθύς στον Καρκίνο»
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης