Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (Πρώην CIA): Οι Ρώσοι σκότωσαν επαγγελματίες Γάλλους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Larry Johnson (Πρώην CIA): Οι Ρώσοι σκότωσαν επαγγελματίες Γάλλους μισθοφόρους στην Ουκρανία
"Υποθέτω ότι οι μισθοφόροι που σκοτώθηκαν στο Kharkiv ήταν πρώην μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, που σημαίνει ότι είχαν εμπειρία και μαχητικές ικανότητες", είπε ο Larry Johnson
Οι Γάλλοι μισθοφόροι που σκοτώθηκαν στις 17 Ιανουαρίου 2024 ήταν επαγγελματίες στρατιώτες, δήλωσε ο Larry Johnson, πρώην αξιωματικός της CIA.
«Η διαφορά μεταξύ των μισθοφόρων που σκοτώθηκαν στο Kkarkiv είναι ότι οι μισθοφόροι πριν από δύο χρόνια, έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια και είπαν: «Ε, τώρα θα ήθελα να μπορούσα να πάω να παίξω ως στρατιώτης», δεν είχαν καμία στρατιωτική εμπειρία ή εκπαίδευση, και ήταν περισσότερο βάρος παρά οποιαδήποτε βοήθεια.
Υποθέτω ότι οι μισθοφόροι που σκοτώθηκαν στο Kharkiv ήταν πρώην μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, που σημαίνει ότι είχαν εμπειρία και μαχητικές ικανότητες», είπε ο Larry Johnson.
Σημείωσε επίσης ότι η ασυνήθιστα μεγάλη παρουσία μισθοφόρων στην Ουκρανία μπορεί να υποδηλώνει ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν έτσι να διασφαλίσουν τη λειτουργικότητα των ξένων όπλων, αφού οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά.
Στις 17 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα, με ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας, κατέστρεψαν ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης στο Kharkiv για ξένους μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι μισθοφόροι.
Το τμήμα σημείωσε ότι περισσότεροι από 60 μισθοφόροι σκοτώθηκαν.
Η Γαλλία διέψευσε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ως προπαγάνδα αλλά οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν απλά διέψευσαν τους Γάλλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης