Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υποβάθμιση για την οικονομία της Γερμανίας από το Ifo - Στο 0,7% η ανάπτυξη το 2024 μετά το Συνταγματικό Δικαστήριο

Νέα υποβάθμιση για την οικονομία της Γερμανίας από το Ifo -  Στο 0,7% η ανάπτυξη το 2024 μετά το Συνταγματικό Δικαστήριο
Το ινστιτούτο αναμένει τώρα ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 0,7% το 2024 αντί για 0,9% που είχε προβλεφθεί προηγουμένως στα μέσα Δεκεμβρίου
Σε εκ νέου υποβάθμιση των προβλέψεων του για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας προχώρησε το οικονομικό ινστιτούτο Ifo, επικαλούμενο την αβεβαιότητα που προκαλούν οι αλλαγές στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που απαιτούνται μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, το ινστιτούτο αναμένει τώρα ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 0,7% το 2024 αντί για 0,9% που είχε προβλεφθεί προηγουμένως στα μέσα Δεκεμβρίου.
«Τώρα που η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου συμφώνησε επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, εκτιμούμε ότι πέρασε πρόσθετες εξοικονομήσεις λίγο κάτω από 19 δισ. ευρώ (20,64 δισ. δολάρια)», δήλωσε ο Timo Wollmershaeuser, επικεφαλής των προβλέψεων του Ifo.
«Το συνολικό εύρος είναι περίπου σύμφωνο με αυτό που εκτιμήσαμε στο σενάριο κινδύνου για το 2024 τον Δεκέμβριο. Ο οικονομικός αντίκτυπος είναι επίσης πιθανό να είναι αντίστοιχου μεγέθους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης