Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη «μαύρη λίστα» του Donald Trump οι δωρητές της αντιπάλου του Nikki Haley

Στη «μαύρη λίστα» του Donald Trump οι δωρητές της αντιπάλου του Nikki Haley
Η ανάρτηση δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν επίσης σε δωρεές που δόθηκαν σε μια επιτροπή δράσης υπέρ της Haley
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προειδοποίησε ότι θα βάλει στη «μαύρη λίστα» τους δωρητές στην προεκλογική εκστρατεία της Nikki Haley, της αντιπάλου του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ο Trump είπε ότι όποιος συνεισφέρει στην πλατφόρμα της Haley «από αυτή τη στιγμή και στο εξής, θα αποκλειστεί οριστικά από το στρατόπεδο MAGA.
Δεν τους θέλουμε και δεν θα τους δεχθούμε».
Η ανάρτηση δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν επίσης σε δωρεές που δόθηκαν σε μια επιτροπή δράσης υπέρ της Haley.
Το Make America Great Again, το MAGA είναι το σύνθημα που έχει επανενώσει την πολιτική βάση του Trump από την πρώτη του προεδρική εκστρατεία και την περίοδο που ήταν στην εξουσία από το 2017 έως το 2021.
Αναγνώρισε ότι η πρακτική των χορηγών εκστρατειών να ανακατευθύνουν τους πόρους τους προς έναν υποψήφιο του κόμματος που αναδεικνύεται πιο επιτυχημένος είναι συνηθισμένη.
«Όταν διεκδίκησα τον Λευκό Οίκο και κέρδισα, παρατήρησα ότι οι «Δωρητές» του ηττημένου Υποψηφίου θα ερχόντουσαν αμέσως σε μένα και θα ήθελαν να τους «βοηθήσω»», είπε.
«Αυτό είναι τυπικό στην πολιτική, αλλά όχι πια με εμένα».
Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Haley ανταπέδωσε με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, καλώντας τους υποστηρικτές να συνεισφέρουν στην εκστρατεία της.
«Λοιπόν σε αυτή την περίπτωση… δωρίστε εδώ. Πάμε!" είπε.

Συγκέντρωση κεφαλαίων

Η συγκέντρωση κεφαλαίων υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες εκστρατείας ενός υποψηφίου των ΗΠΑ και δείχνει το εύρος της βάσης υποστήριξής του.
Ο ομοσπονδιακός νόμος για τις εκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ ορίζει αυστηρούς κανόνες και όρια στις συνεισφορές στην πλατφόρμα ενός υποψηφίου.
Ο Trump πέτυχε μια νίκη στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Νιου Χάμσαϊρ αυτή την εβδομάδα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η κούρσα για την κατάκτηση του Ρεπουμπλικανικού χρίσματος έχει πλέον τελειώσει.
Η Haley υποστηρίζει ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης