Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κυνήγι συμμαχιών με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές - Πιο κοντά στον Orban o Ολλανδός Wilders

Στο κυνήγι συμμαχιών με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές - Πιο κοντά στον Orban o Ολλανδός Wilders
Το Fidesz του Orban δεν είναι επί του παρόντος μέλος κάποιας ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας
Σχετικά Άρθρα
Σήμα για μια θερμή σχέση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orbán έστειλε ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Geert Wilders, ανακοινώνοντας ότι θα μιλήσει σε συντηρητικό συνέδριο στην Ουγγαρία, το οποίο συνδιοργανώνεται από ένα think tank που συνδέεται στενά με την ουγγρική κυβέρνηση.
Ο Ούγγρος ηγέτης προσπαθεί να εμβαθύνει τις σχέσεις του με ακροδεξιές πολιτικές προσωπικότητες σε ολόκληρη την ήπειρο, σχολιάζει ο Guardian.

Συμμαχίες εν όψει ευρωεκλογών

Ενώ οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέχουν ακόμη μήνες (Ιούνιος 2024), οι πολιτικοί  σκέφτονται ήδη πιθανές νέες συμμαχίες και πιθανές αλλαγές στα μέλη των σημερινών πολιτικών ομάδων.
Το Fidesz του Orban δεν είναι επί του παρόντος μέλος κάποιας ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, μετά τη ρήξη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Και ενώ υπάρχουν εικασίες ότι θα μπορούσε να ενταχθεί σε μία από τις ακροδεξιές ομάδες του κοινοβουλίου, ορισμένα κόμματα δεν αισθάνονται άνετα με τη σχετικά φιλική προς το Κρεμλίνο στάση του Orban, περιπλέκοντας τις προοπτικές του Fidesz.
Η ομάδα της άκρας δεξιάς Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), στην οποία συμμετέχουν ιδίως κόμματα όπως η Εθνική Συσπείρωση (RN) στη Γαλλία και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), όπως και οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ΕΣΜ, ευρωσκεπτικιστές), στους οποίους ανήκουν το κόμμα του Δικαίου και της Δικαιοσύνης (PiS) στην Πολωνία, τα Αδέλφια της Ιταλίας (FdI) ή το Vox στην Ισπανία εκτιμάται πως θα κερδίσουν έδαφος στις ευρωεκλογές.
Κατά τις προβλέψεις της μελέτης, η ID οδεύει να αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 98 έδρες.
Μπορεί να ξεπεράσει τους ΕΣΜ, ειδικά αν οι ούγγροι ευρωβουλευτές του κόμματος του Viktor Orban —επί του παρόντος δεν είναι ενταγμένοι σε καμιά ομάδα— αποφασίσουν να ενωθούν μαζί της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης