Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρωσική τεχνογνωσία στηρίζεται η Ουκρανία για τους τέσσερις νέους πυρηνικούς της αντιδραστήρες

Σε ρωσική τεχνογνωσία στηρίζεται η Ουκρανία για τους τέσσερις νέους πυρηνικούς της αντιδραστήρες
Η κατασκευή των δυο από τους τρεις αντιδραστήρες στην περιοχή είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1980 αλλά στη συνέχεια σταμάτησε λόγω της ανατροπής της Σοβιετικής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα
Τέσσερις νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες έχει στα σκαριά η Ουκρανία, με την έναρξη των εργασιών να τοποθετείται φέτος το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.
Αυτό τουλάχιστον δήλωσε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στο πρακτορείο Reuters ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας German Galushchenko, καθώς η Ουκρανία στοχεύει να αναπληρώσει την απώλεια της ενεργειακής της αυτονομίας που έχει διαταράξει ο πόλεμος με τη Ρωσία.
Δύο από τις μονάδες αυτές βασίζονται σε ρωσικής κατασκευής εξοπλισμό τον οποίο η Ουκρανία θέλει να εισαγάγει από τη Βουλγαρία, ενώ στις άλλες δύο θα χρησιμοποιηθεί δυτική γνώση και τεχνολογία από τον κατασκευαστή ενεργειακού εξοπλισμού Westinghouse.
Όλοι οι αντιδραστήρες θα κατασκευαστούν στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Hmelnitski στη δυτική Ουκρανία, πρόσθεσε ο Galushchenko.
Να θυμίσουμε ότι αρχικά τα σχέδια προέβλεπαν την έναρξη εργασιών των αντιδραστήρων κάποια αόριστη στιγμή μέσα στο τρέχον έτος, χωρίς να διευκρινίζεται ότι και οι τέσσερις αντιδραστήρες θα αναπτυχθούν την ίδια περίοδο.
Η κατασκευή των δυο από τους τρεις αντιδραστήρες στην περιοχή είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1980 αλλά στη συνέχεια σταμάτησε λόγω της ανατροπής της Σοβιετικής Ένωσης.
Μετά την ανεξαρτησία της από την Σοβιετική Ένωση το 1991, η Ουκρανία κατασκεύασε τρεις νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης