Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχές Γερμανών: Δεν έχουμε όπλα και στρατιώτες – Η Bundeswehr ανέτοιμη… για πόλεμο – Δεν απειλεί τώρα η Ρωσία

Παραδοχές Γερμανών: Δεν έχουμε όπλα και στρατιώτες – Η Bundeswehr ανέτοιμη… για πόλεμο – Δεν απειλεί τώρα η Ρωσία
Αυτή τη στιγμή η Ρωσία εστιάζει στη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία τόνισε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας
Στην παραδοχή ότι ο γερμανικός στρατός, η Bundeswehr δεν έχει όπλα και δεν είναι έτοιμη για πόλεμο προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, ο οποίος υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απειλή από τη Ρωσία τόσο κατά της Γερμανίας όσο και κατά κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις του στην Bild ο Pistorius παραδέχεται πως λόγω των προμηθειών της Ουκρανίας, η Γερμανία έχει ξεμείνει από όπλα.
«Έχουμε λίγα από όλα.
Δώσαμε στην Ουκρανία πολλά συστήματα που προορίζονταν για εμάς.
Αλλά θα τα αναπληρώσουμε» υπογράμμισε ο Pistorius, ο οποίος επισήμανε πως η Γερμανία είναι ικανή να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της, αν και της «λείπουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτών».

Ξένοι στο στρατό

Για αυτό το λόγο, υποστηρίζει πως δεν αντιτίθεται στην ένταξη ξένων στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Μιλάμε για παιδιά δεύτερης, τρίτης γενιάς που δεν έχουν ακόμη γερμανικό διαβατήριο, αλλά μιλούν άπταιστα γερμανικά, που ζουν σε αυτή τη χώρα και, ίσως, είναι έτοιμα να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα στην οποία μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν» τόνισε ο Pistorius, υποστηρίζοντας πως δεν μιλάμε για στρατολόγηση ανθρώπων που είναι στη Γερμανία τρεις μήνες ή τρία χρόνια.

Ανέτοιμη για μεγάλο πόλεμο

Ο Pistorius υποστήριξε ότι ο γερμανικός στρατός, όπως και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί στρατοί, δεν είναι έτοιμος για έναν μεγάλο πόλεμο από πλευράς αριθμών.
«Πρέπει να αναπτυχθούμε.
Έχουμε από 200.000 με 250.000 στρατιωτικό προσωπικό» είπε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Τι είπε για Trump

Ερωτηθείς για το σενάριο εκλογής του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Pistorius ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι Ευρωπαίοι είναι να κάνουν αυτό που έκαναν τα προηγούμενα 10 με 20 χρόνια.
«Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην κοινή μας ασφάλεια.
Πρέπει… να κάνουμε τα μαθήματά μας» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Καμία απειλή από Ρωσία

Σύμφωνα με τον Pistorius, αυτή τη στιγμή δεν βλέπει καμία απειλή για μια επίθεση της Ρωσίας κατά της Γερμανίας ή κατά κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ.
«Αυτή τη στιγμή η Ρωσία εστιάζει στη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία» είπε ο Pistorius, αναφέροντας πως η Ρωσία θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να ετοιμαστεί για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως είναι κρίσιμης σημασίας να περιοριστεί η Ρωσία, υποστηρίζοντας πως η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου ήταν πολύ πιο προβλέψιμη από αυτήν που βιώνουμε σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης