Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινό φρένο στις συζητήσεις για ψηφιακή λίρα βάζει η Τράπεζα της Αγγλίας

Προσωρινό φρένο στις συζητήσεις για ψηφιακή λίρα βάζει η Τράπεζα της Αγγλίας
Η βρετανική κυβέρνηση έχει πιέσει την BoE και το υπουργείο Οικονομικών της να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιθανό κόστος που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα
Σχετικά Άρθρα
Την απάντησή τους έδωσαν η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας (CBDC) που θα κυκλοφορούσε τον Φεβρουάριο του 2023, λέγοντας ότι σκοπεύουν να εστιάσουν στην «ιδιωτικότητα και τον έλεγχο».
Σε ανακοίνωσή της στις 25 Ιανουαρίου, η BoE ανέφερε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση» σχετικά με την κυκλοφορία μιας αντίστοιχης ψηφιακής λίρας, ωστόσο οι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να διερευνούν τα πιθανά οφέλη.
Κεντρική Τράπεζα και υπουργείο πρόσθεσαν ότι σκοπεύουν να «προστατεύσουν την κυκλοφορία των μετρητών» σε περίπτωση που προχωρήσουν στην δημιουργία της CBDC, δίνοντας στους πολίτες μια πρόσθετη δυνατότητα πληρωμών.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει πιέσει την BoE και το υπουργείο Οικονομικών της να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιθανό κόστος που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Πολλοί κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν υποστηρίξει πάντως ότι η κυκλοφορία μιας ψηφιακής λίρας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη κυβερνητική εποπτεία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και σε παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.
Η BoE και το υπουργείο Οικονομικών δήλωσαν ότι αναμένουν να λανσάρουν την ψηφιακή λίρα, η οποία αναφέρεται ως Britcoin από πολύ κόσμο, όχι πριν το 2025.
Η ηγεσία της κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αλλάξει αρκετές φορές από τότε που προτάθηκε για πρώτη φορά η ψηφιακή λίρα, όπως και πολλοί αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για την χάραξη της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης