Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαύρα πανιά» για τη Γερμανία - Βυθίζεται η οικονομία της

«Μαύρα πανιά» για τη Γερμανία - Βυθίζεται η οικονομία της
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν πολύ πιο αισιόδοξες σε σχέση με την πραγματική εικόνα, η οποία αποτυπώνει την αδυναμία της γερμανικής οικονομίας
Σχετικά Άρθρα
Σε πολύ πιο δεινή θέση είναι η οικονομία της Γερμανίας σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου, αναφέρει σε σχετική της έκθεση η Bundesbank, καθώς η ανάκαμψη αναμένεται να καθυστερήσει.
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν πολύ πιο αισιόδοξες σε σχέση με την πραγματική εικόνα, η οποία αποτυπώνει την αδυναμία της γερμανικής οικονομίας.
«Δεν επιβεβαιώθηκαν τα σημάδια ότι η ξένη βιομηχανική ζήτηση είχε ήδη φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της».
Έστω κι αν βελτιώνεται η κατάσταση αναφορικά με το εισόδημα των νοικοκυριών, η παραγωγή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνει στάσιμη το α’ τρίμηνο.
«Ετσι, θα καθυστερήσει την ανάκαμψη που αναμενόταν στην πρόβλεψη του Δεκεμβρίου», όταν η Bundesbank ανέφερε ανάπτυξη 0,4% για το 2024, με την επέκταση της οικονομίας να ξεκινά στις αρχές του έτους, όπως εξηγεί το Bloomberg.
Οι χαμηλές προοπτικές φέρνουν όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο η οικονομία να πέσει σε ύφεση, γεγονός που έως τώρα κατάφερε να αποφύγει με νύχια και με δόντια.
Το ΑΕΠ πιθανώς έπεσε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και η Bundesbank αναφέρθηκε στη σερί πτώση των παραγγελιών από το εξωτερικό, την αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική πολιτική και τους συντηρητικούς καταναλωτές.
Οι δείκτες αυτή την εβδομάδα σήμαναν ότι η ανάκαμψη δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.
Οι προοπτικές για τις επιχειρήσεις της Γερμανίας επιδεινώθηκαν απροσδόκητα τον Ιανουάριο, όπως ανέδειξε και το ινστιτούτο Ifo, ενώ και οι έρευνες των υπευθύνων αγορών συνηγορούν πως η συρρίκνωση του περασμένου έτους συνεχίστηκε με κάπως πιο απότομο ρυθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης