Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χαστούκι» Ritter: Kherson, Zaporizhye, Donbas είναι ρωσικά εδάφη - Ας το «χωνέψει» η Δύση να τελειώσει τον πόλεμο

«Χαστούκι» Ritter: Kherson, Zaporizhye, Donbas είναι ρωσικά εδάφη - Ας το «χωνέψει» η Δύση να τελειώσει τον πόλεμο
«Αυτό που μπορώ να πω είναι, αφού πέρασα από αυτά τα εδάφη, συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία αυτών των περιοχών, τους οικονομικούς παράγοντες σε αυτά τα εδάφη και τους ανθρώπους που ζουν εκεί, αυτά είναι ρωσικά εδάφη», τονίζει ο πρώην αξιωματούχος της CIA , Scott Ritter
Η Μόσχα μπορεί να αγνοήσει με ασφάλεια τη δυτική κριτική για την απόφασή της να ενσωματώσει το Donbass, το Kherson και το Zaporozhye στη Ρωσία, καθώς οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη θεωρούν τους εαυτούς τους Ρώσους, λέει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και πρώην αξιωματούχος της CIA.
Ο Ritter ταξίδεψε στη Ρωσία τον Δεκέμβριο όπου έμεινε ένα μήνα, είδε πώς η χώρα αντέχει στις πιέσεις των δυτικών κυρώσεων και για να επισκεφθεί τις περιοχές που έγιναν μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψηφίσματα, που πραγματοποιήθηκε το 2022 και μίλησε στο Sputnik.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ρωσική απόφαση να «προσαρτήσει» αυτά τα τέσσερα εδάφη έγιναν αντικείμενο διαμάχης σε όλο τον κόσμο, ειδικά από τη λεγόμενη συλλογική Δύση, που μετέτρεψαν τη ρωσική σύγκρουση με την Ουκρανία σε πόλεμο δι' αντιπροσώπων μεταξύ της Ρωσίας, και της συλλογικής Δύσης, στόχος της οποίας είναι η καταστροφή της Ρωσίας», είπε ο Ritter στο Sputnik.
«Αυτό που μπορώ να πω είναι, αφού πέρασα από αυτά τα εδάφη, συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία αυτών των περιοχών, τους οικονομικούς παράγοντες σε αυτά τα εδάφη και τους ανθρώπους που ζουν εκεί, αυτά είναι ρωσικά εδάφη.
Και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη είναι Ρώσοι στην καρδιά τους, στην ψυχή τους», πρόσθεσε.
«Δεν έχει σημασία τι πιστεύει η συλλογική Δύση.

Δεν υπάρχει τίποτα να συμβεί, που θα αλλάξει αυτή την πραγματικότητα.

Και όσο πιο γρήγορα η συλλογική Δύση καταλάβει ότι η Kherson, το Zaporizhye, το Donetsk και το Lugansk στο σύνολό τους είναι ρωσικά εδάφη, μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να επιλυθεί αυτή η εφιαλτική σύγκρουση που φέρνει η Δύση», δήλωσε ο Ritter, τόνισε.
Οι Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk και μεγάλο μέρος της Kherson και του Zaporizhye έγιναν μέρος της Ρωσίας το φθινόπωρο του 2022 μετά από δημοψηφίσματα για το καθεστώς τους που διοργανώθηκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Η Ρωσία έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους στις νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ανοικοδόμησης περιοχών που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τον ουκρανικό στρατό που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, με σχεδόν το 90% του πληθυσμού των νέων περιοχών να λαμβάνει ρωσικά διαβατήρια το 2023 και την κυβέρνηση λήψη μέτρων για την ενσωμάτωσή τους στο νομικό σύστημα της Ρωσίας.
Πάνω από το 90% των κατοίκων στο Donetsk και το Lugansk, το 87% των κατοίκων της Kherson και το 93% των κατοίκων στο Zaporizhye ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένταξης στη Ρωσία, με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να κυμαίνεται από 76,86% έως 97,51%.
Οι τέσσερις περιοχές άντεξαν μια μεγάλης κλίμακας ουκρανική αντεπίθεση το περασμένο καλοκαίρι, με τις ένοπλες και εκπαιδευμένες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης της χώρας να αποτυγχάνουν να διαπεράσουν τις ρωσικές αμυντικές θέσεις και να υποστούν φρικτές απώλειες στη διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης