Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανική SBU διεξάγει έρευνες σε αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας και διευθυντές της εταιρείας Lviv Arsenal

Η Ουκρανική SBU διεξάγει έρευνες σε αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας και διευθυντές της εταιρείας Lviv Arsenal
Σύμφωνα με τις έρευνες, έκλεψαν σχεδόν 39,6 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για την αγορά οβίδων,  τονίζει η Strana
Η SBU  οι Ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνες σε αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας και διευθυντές της εταιρείας Lviv Arsenal, αναφέρει το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.ua.
«Η SBU επιβεβαίωσε τις έρευνες στελεχών του Υπουργείου Άμυνας και διευθυντών του Lviv Arsenal.
Σύμφωνα με τις έρευνες, έκλεψαν σχεδόν 39,6 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για την αγορά οβίδων τονίζει η Strana.
Σύμφωνα με την SBU, η «τεκμηρίωση του εγκλήματος» πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του σημερινού υπουργού Άμυνας Rustem Umerov.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκονται πρώην και νυν αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και επικεφαλής συνδεδεμένων εταιρειών.
Τονίζεται επίσης ότι τον Αύγουστο του 2022, αξιωματούχοι συνήψαν σύμβαση για την αγορά χονδρικής παρτίδας βλημάτων πυροβολικού από την Lviv Arsenal.
Στη συνέχεια το υπουργείο μετέφερε όλο το ποσό που προέβλεπε το υπογεγραμμένο έγγραφο στους λογαριασμούς της εταιρείας.
«Μετά τη χορήγηση των κεφαλαίων, η διοίκηση της εταιρείας μετέφερε μέρος των χρημάτων στον ισολογισμό μιας ξένης εμπορικής δομής, η οποία υποτίθεται ότι προμήθευε τα παραγγελθέντα πυρομαχικά στην Ουκρανία.
Ωστόσο, δεν έστειλε ούτε μια οβίδα πυροβολικού και μετέφερε τα κεφάλαια σε σκιώδεις εταιρίες σε λογαριασμούς άλλης συνδεδεμένης δομής στα Βαλκάνια.
Τα υπόλοιπα ποσά από το Υπουργείο Άμυνας παρέμειναν στους λογαριασμούς της ουκρανικής εταιρείας σε μία από τις τράπεζες της Ουκρανίας».
Μεταξύ των υπόπτων είναι πρώην και νυν επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικής-τεχνικής πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ο επικεφαλής και εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Lviv Arsenal, καθώς και εκπρόσωπος ξένης εταιρείας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους υπόπτους συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης