Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Είμαι πιο οξυδερκής από ότι πριν 20 χρόνια, απαντά ο Trump στη Haley, καλώντας την να εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα

ΗΠΑ: Είμαι πιο οξυδερκής από ότι πριν 20 χρόνια, απαντά ο Trump στη Haley, καλώντας την να εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα
Μετά τις διαδοχικές νίκες του σε Άιοβα και Νιου Χάμσιρ και έχοντας σχεδόν σίγουρους τους αντιπροσώπους της Νεβάδα, ο Trump έχει εξασφαλίσει την επικράτηση στην κούρσα για το χρίσμα
Σχετικά Άρθρα
Πιο οξυδερκής από ότι ήταν πριν 20 χρόνια δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, απαντώντας στις πρόσφατες επιθέσεις της Nikki Haley.
Η Nikki Haley είναι υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αντίπαλος του Trump και πρόσφατα αμφισβήτησε την πνευματική του διαύγεια, επικαλούμενη μια λεκτική του γκάφα.
Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νεβάδα, την τρίτη πολιτεία όπου θα γίνουν οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις 8 Φεβρουαρίου, ο Donald Trump ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ πρέπει να υποβάλλονται σε γνωστική αξιολόγηση - καρφώνοντας μεταξύ των άλλων τόσο τον πρόεδρο Joe Biden που παρότι είναι 81 χρόνων, θα είναι πάλι υποψήφιος και του οποίου την πνευματική διαύγεια έχει κι ο ίδιος ο Τrump και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητήσει, όσο και τη Nikki Haley  που είχε διατυπώσει νωρίτερα αυτήν την πρόταση.
Σχολιάζοντας την απάντηση του Trump, η Haley  είπε σε ομιλία της στη Νότια Καρολίνα ότι εάν όντως επιθυμούσε να υποβληθεί σε γνωστική αξιολόγηση δεν θα είχε πρόβλημα να αναμετρηθεί μαζί της σε ντιμπέιτ, το οποίο χαρακτήρισε «υπέρτατη δοκιμασία διανοητικής ικανότητας για κάθε υποψήφιο για την προεδρία».
Ο Trump υπέπεσε πρόσφατα σε ορισμένα λεκτικά ολισθήματα, μπερδεύοντας τη Haley με την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.
Μετά τις διαδοχικές νίκες του σε Άιοβα και Νιου Χάμσιρ και έχοντας σχεδόν σίγουρους τους 26 αντιπροσώπους στη Νεβάδα, ο Trump έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την επικράτηση στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Τον εξοργίζει όμως που η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αρνείται να εγκαταλείψει την κούρσα.
«Ώρα να τελειώνουμε», είπε στην ομιλία του στη Νεβάδα ο Trump, αποκαλώντας «κοκορόμυαλη» τη Nikki Haley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης