Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο: Ρωσική επέλαση - Το χωριό Tabaivka στα «χέρια» του ρωσικού στρατού

Επίσημο: Ρωσική επέλαση - Το χωριό Tabaivka στα «χέρια» του ρωσικού στρατού
Οι εξελίξεις στο μέτωπο σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας 
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πως έχει τεθεί υπό τον έλεγχο του, το χωριό Tabaivka στην περιοχή Kharkov, ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα, η εξέλιξη σημειώθηκε μετά τις ενέργειες των μονάδων της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων στην κατεύθυνση Kupyansk.
Εν τω μεταξύ στην περιοχή Sinkovka, αποκρούστηκαν τρεις επιθέσεις από ομάδες εφόδου της 30ης και 32ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 30 στρατιωτικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν, δύο τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, τρία φορτηγά και ένα οβιδοβόλο Msta-B.
Στην κατεύθυνση του Krasnolimansk, μονάδες της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων βελτίωσαν τη θέση τους κατά μήκος της πρώτης γραμμής και χτύπησαν ομάδες επίθεσης της 63ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Yampolovka και Chervonaya Dibrova.
Εκεί ο εχθρός - αναφέρουν οι Ρώσοι - έχασε περίπου 280 στρατιώτες, ένα τανκ και τρία οχήματα.
Στην κατεύθυνση του Donetsk, η Νότια Ομάδα Δυνάμεων απέκρουσε έξι επιθέσεις από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με αποτέλεσμα την καταστροφή έως και 210 στρατιωτικών, δύο φορτηγών, δύο πυροβόλα D-30 και ένα αντιαρματικό πυροβόλο Rapier.
Στην κατεύθυνση του Yuzhnodonetsk, η ομάδα Vostok απέκρουσε επιτυχώς μια επίθεση της 127ης Ταξιαρχίας Επίγειας Άμυνας στην περιοχή Priyutnoye· οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 90 άτομα προσωπικό και δύο οχήματα. Στην κατεύθυνση Zaporozhye, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις στην 33η και 65η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην 112η ταξιαρχία άμυνας.
Στην κατεύθυνση Kherson, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε μονάδες της 38ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην περιοχή Muzykovka, με αποτέλεσμα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χάσουν έως και 40 στρατιωτικούς και τέσσερα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης