Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «σκληρός» των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί - «Θα εξαφανίσουμε την Ουκρανία»

Ο «σκληρός» των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί - «Θα εξαφανίσουμε την Ουκρανία»
O Naryshkin χρησιμοποιεί προεγκεκριμένη ρητορική του Κρεμλίνου
Κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε διευθέτηση εκτός από την εξάλειψη του ουκρανικού κράτους.
Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού Sergei Naryshkin δήλωσε ότι το ουκρανικό κράτος και η κυβέρνηση έχουν μια "πολύ θλιβερή μοίρα" και ότι η Ρωσία "δεν θα σταματήσει στα μισά του δρόμου".
Στην αρχική εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία ήλπιζε να εισέλθει στο Κίεβο και να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση πριν εγκαταστήσει τους δικούς της αξιωματούχους.
Το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου, που εδρεύει στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο κ. Naryshkin είχε κάνει παρόμοια δήλωση στο παρελθόν ότι η Ρωσία "δεν θα σταματήσει στα μισά του δρόμου" στον αγώνα της με τη ναζιστική ιδεολογία - ένα θέμα που η Μόσχα χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την εισβολή της, σημειώνει το Sky News.

Τι επιδιώκει το Κρεμλίνο

"Η ομοιότητα των δύο δηλώσεων υποδηλώνει ότι ο Naryshkin μπορεί να χρησιμοποιεί προεγκεκριμένη ρητορική του Κρεμλίνου για να διαμηνύσει στους Ρώσους πολίτες ότι το Κρεμλίνο δεν είναι ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία ή σε συμβιβασμό σε οποιαδήποτε διευθέτηση του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία, παρά τις πρόσφατες δυτικές αναφορές για το αντίθετο", δήλωσε το ISW.
"Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επαναλάβει σταθερά τη δέσμευση της Ρωσίας στους μαξιμαλιστικούς της στόχους στην Ουκρανία -οι οποίοι ισοδυναμούν με πλήρη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας και της Δύσης- και οι δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται ή ενδιαφερόταν πάντα για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία είναι πολύ πιθανό να αποτελούν προσπάθειες προσποίησης ενδιαφέροντος, για να προκαλέσουν προληπτικές παραχωρήσεις της Δύσης όσον αφορά την κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης