Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σαρώνεται από τις απεργίες – Παραλύουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Γερμανία: Σαρώνεται από τις απεργίες – Παραλύουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Τα αιτήματα των εργαζομένων πρέπει να σημειωθεί ότι ποικίλουν από κρατίδιο σε κρατίδιο
Σχετικά Άρθρα
Το συνδικάτο στα μέσα σταθερής τροχιάς της Γερμανίας Ver.di καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε προειδοποιητικές απεργίες από την ερχόμενη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.
Την ίδια στιγμή είναι εν εξελίξει οι διαπραγματεύσεις με τις τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει κάπου μέχρι τώρα.
«Δεδομένου ότι έχουν πραγματοποιηθεί συλλογικές διαπραγματεύσεις σε όλα τα κρατίδια χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, είναι τώρα η ώρα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους εργοδότες», δήλωσε η αναπληρώτρια ομοσπονδιακή πρόεδρος του Ver.di. Christine Bele.
Οι κινητοποιήσεις οι οποίες ξεκίνησαν με στάσεις εργασίας και στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε 24ωρες απεργίες, εκτιμάται ότι θα διαταράξουν την κυκλοφορία, καθώς εκτός λειτουργίας θα τεθούν μετρό, λεωφορεία και τραμ.
Τα αιτήματα των εργαζομένων πρέπει να σημειωθεί ότι ποικίλουν από κρατίδιο σε κρατίδιο.
Ενδεικτικά, στο Βρανδεμβούργο το βασικό αίτημα είναι η αύξηση κατά 20% ή τουλάχιστον 650 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές και η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ στο Βερολίνο οι εργαζόμενοι διεκδικούν περισσότερες ημέρες διακοπών και μεγαλύτερο επίδομα αδείας και θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 04:00 έως τις 10:00 το πρωί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης