Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden χάνει σε όλα τα ιδεολογικά μέτωπα - Το 69% των Αμερικανών στηρίζει την ανέγερση φράχτη στο Texas

ΗΠΑ: Ο Biden χάνει σε όλα τα ιδεολογικά μέτωπα - Το 69% των Αμερικανών στηρίζει την ανέγερση φράχτη στο Texas
Μόνο το 27% των ερωτηθέντων εξέφρασε διαφωνία με τις ενέργειες των τοπικών αρχών της πολιτείας του Texas
Η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την ανέγερση του φράχτη στα σύνορα Texas - Μεξικού για την καταπολέμηση της εισροής παράνομων μεταναστών, όπως καταμαρτυρούν τα ευρήματα από τις τελευταίες μετρήσεις κοινής γνώμης στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα της κοινωνιολογικής έρευνας που διεξήγαγε ο οργανισμός Rasmussen Reports, καταδεικνύουν ότι η στάση του πρώην πρόεδρου Donald Trump απολαμβάνει της σαρωτικής υποστήριξης των Αμερικανών, σε αντίθεση με τις πολιτικές του νυν προέδρου Joe Biden για το σχετικό ζήτημα.
Ειδικότερα, το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι υποστηρίζει την πολιτική του Texas, υπέρ της ανέγερσης του φράχτη.
Απεναντίας, μόνο το 27% των ερωτηθέντων εξέφρασε διαφωνία με τις ενέργειες των τοπικών αρχών και τάχθηκε υπέρ της πολιτικής του Joe Biden για το μεταναστευτικό.
Το στατιστικό σφάλμα των αποτελεσμάτων της έρευνας είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες.
Η μελέτη διεξήχθη 23-25 Ιανουαρίου και συμπεριέλαβε 940 άτομα που σκοπεύουν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024.

Το χρονικό της σύγκρουσης του Texas με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση Biden

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Tucker Carlson, δήλωσε ότι ήταν έτοιμος για σύγκρουση με τις ομοσπονδιακές αρχές για το θέμα της προστασίας των συνόρων της πολιτείας από τους παράνομους μετανάστες.
Ο Abbott δημοσίευσε επίσης μια δήλωση σύμφωνα με την οποία 102,1 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από το Texas σε άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2022, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης και του Σικάγο.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να αφαιρέσει έναν συρμάτινο φράχτη μήκους 30 μιλίων (μήκους περίπου 48 χιλιομέτρων) στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στο Texas, που εγκαταστάθηκε ως μέρος της μάχης της Abbott κατά της παράνομης μετανάστευσης.
Η απόφαση του δικαστηρίου επιτρέπει στη Συνοριακή Περιπολία να κόψει σύρματα κατά μήκος των συνόρων κατά τη διάρκεια της εκδίκασης.
Ωστόσο, η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει εμποδίσει τους ομοσπονδιακούς συνοριοφύλακες να έχουν πρόσβαση σε ένα τμήμα περίπου 4 χιλιομέτρων (4 χιλιομέτρων) των συνόρων με το Μεξικό κατά μήκος του ποταμού Rio Grande.
Οι κρατικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν φυλάσσει σωστά τα σύνορα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης