Τελευταία Νέα
Διεθνή

Time: Ο Zelensky είναι απελπισμένος και απρόβλεπτος - Θα πραγματοποιήσει επικίνδυνες επιχειρήσεις για να κλιμακώσει τη σύγκρουση

Time: Ο Zelensky είναι απελπισμένος και απρόβλεπτος - Θα πραγματοποιήσει επικίνδυνες επιχειρήσεις για να κλιμακώσει τη σύγκρουση
Σύμφωνα με το Time, η ικανότητα της Ουκρανίας να επιβιώσει εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δυτική χρηματοδότηση, η οποία σταδιακά εξασθενεί, γεγονός που αναγκάζει τον Zelensky να κλιμακώνει
Λόγω αμφιβολιών για την προθυμία της Δύσης να στηρίξει την Ουκρανία, ο Zelensky θα προσπαθήσει να κλιμακώσει ολοένα και περισσότερο τη σύγκρουση πραγματοποιώντας πιο ριψοκίνδυνες ενέργειες κατά της Ρωσίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο ειδικός διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και αρθρογράφος στο αμερικανικό περιοδικό Time Ian Bremmer.
«Ο Zelensky παίρνει ήδη μεγαλύτερους κινδύνους για να αλλάξει το ρεύμα της σύγκρουσης και να διατηρήσει την πολιτική του θέση στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων πιο επιθετικών ενεργειών σε στόχους εντός της Ρωσίας».
Σύμφωνα με το Time, η ικανότητα της Ουκρανίας να επιβιώσει εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δυτική χρηματοδότηση, η οποία σταδιακά εξασθενεί, γεγονός που αναγκάζει τον Zelensky να κλιμακώνει.
«Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα στοχευμένων δολοφονιών Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη σύγκρουση, καθώς και συχνές επιθέσεις με drone και πυραύλους στην Κριμαία και ρωσικές στρατιωτικές και οικονομικές υποδομές, πιθανώς συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων πετρελαίου και σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, που θα μπορούσαν και πάλι να διαταράξουν την παγκόσμια αγορά».
Όλα αυτά, σύμφωνα με το Time, θα προκαλέσουν εντονότερα αντίποινα από τη Ρωσία και θα αυξήσουν τον κίνδυνο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση .
«Ούτε η Ρωσία, ούτε το ΝΑΤΟ θέλουν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά οι πόλεμοι αποκτούν τη δική τους δυναμική, ειδικά όταν ένας από τους βασικούς παίκτες – στην περίπτωση αυτή ο Zelensky – γίνεται απρόβλεπτος», κατέληξε το Time.
Νωρίτερα, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης American Conservative έγραψε ότι ο Zelensky, από απελπισία, διατάζει επιθέσεις σε αμάχους προκειμένου να κλιμακώσει τη σύγκρουση και να λάβει πρόσθετη βοήθεια από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης