Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κένυα: Καταφεύγει στις αγορές για να αποπληρώσει ευρωομόλογο ύψους 2 δισ. δολαρίων

Κένυα: Καταφεύγει στις αγορές για να αποπληρώσει ευρωομόλογο ύψους 2 δισ. δολαρίων
Οι προσπάθειες της Κένυας να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα ενόψει της επικείμενης λήξης των ευρωομολόγων αποτελούν σοβαρό ζήτημα για τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Το σενάριο να καταφύγει στις κεφαλαιαγορές για να μπορέσει να αποπληρώσει ευρωομόλογο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λήγει τον Ιούνιο εξετάζει η Κένυα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της χώρας William Ruto.
Η αφρικανική χώρα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επαναγοράς μέρους του χρέους της, με το ποσό να μην έχει ακόμη καθοριστεί, όπως δήλωσε ο Rutο σε συνέντευξή του στη Ρώμη, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής Ιταλίας-Αφρικής τη Δευτέρα 29 Iανουαρίου.
«Υπάρχουν διάφορες επιλογές που εξετάζουμε, αλλά το θετικό σε όλες αυτές είναι ότι η αγορά είναι πλέον ανοιχτή για την Κένυα» δήλωσε ο Κενυάτης πρόεδρος.
«Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε ολόκληρο το ομόλογο με πόρους που θα βρεθούν από την αγορά κι αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη».
Οι προσπάθειες της Κένυας να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα ενόψει της επικείμενης λήξης των ευρωομολόγων αποτελούν σοβαρό ζήτημα για τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί για εισαγωγές τροφίμων και ενέργειας και τα περιορισμένα συναλλαγματικά αποθέματα θα περιορίσουν την ικανότητά της αφρικανικής χώρας να αποπληρώσει το χρέος της.
Η Κένυα συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα τα αναπτυσσόμενα κράτη που παλεύουν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, αφού αποκλείστηκαν από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές λόγω των υψηλών επιτοκίων που χαρακτηρίζουν τις ανεπτυγμένες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης