Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράκτορες του Ισραήλ εκτέλεσαν μέλη της Hamas στη Δυτική Όχθη υποδυόμενοι τους ... γιατρούς - Το συγκλονιστικό βίντεο

Πράκτορες του Ισραήλ εκτέλεσαν μέλη της Hamas στη Δυτική Όχθη υποδυόμενοι τους ... γιατρούς - Το συγκλονιστικό βίντεο
Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε νοσοκομείο της Jenin στη Δυτική Όχθη
Ισραηλινοί πράκτορες των IDF μεταμφιεσμένοι σε γιατρούς και ασθενείς εισέβαλαν σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη νωρίς την Τρίτη (30/1) και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους μαχητές, σύμφωνα με βίντεο της επιδρομής αλλά και με δηλώσεις του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, των Ισραηλινών Άμυνας και των Παλαιστινίων μαχητών.
Ειδικότερα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι «δυνάμεις κατοχής» εισέβαλαν στο νοσοκομείο Ibn Sina στην πόλη Jenin στη Δυτική Όχθη νωρίς την Τρίτη και πυροβόλησαν θανάσιμα τρεις νεαρούς άνδρες στους θαλάμους του νοσοκομείου.



Η δήλωση, η οποία δεν κατονομάζει τους δολοφονημένους άνδρες, χαρακτήρισε την επιδρομή «έγκλημα» και μια από τις «δεκάδες» που πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.
Ωστόσο, σε δικό τους ανακοινωθέν, οι IDF υποστήριξαν ότι η επιδρομή είχε στόχο μαχητές που περιέγραψαν ότι «κρύβονταν» στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου του Mohammed Jalamneh, μέλους της Hamas.
Η εν λόγω ενημέρωση ανέφερε ότι ο Jalamneh, μαζί με δύο άλλους μαχητές, τους αδελφούς Mohamed και Basil Ghazawi, «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι αν και ο Jalamneh κουβαλούσε ένα όπλο, αυτός και οι άνδρες του δεν έδειξαν κανένα σημάδι αντίστασης στιγμές πριν την εκτέλεσή τους. 

Οργή στη Hamas που προαναγγέλλει αντίποινα

H σουνίτικη Hamas επιβεβαίωσε ότι ο Jalamneh ήταν μέλος της οργάνωσης.
Ενώ μια άλλη μαχητική οργάνωση, η Ισλαμική Τζιχάντ, αποκάλυψε ότι ο Mohamed and Basil Ghazawi λάμβαναν θεραπεία στο εν λόγω νοσοκομείο.
Σε μία οργισμένη ανακοίνωση, η Hamas χαρακτήρισε τις δολοφονίες «έγκλημα πολέμου» που «δεν θα μείνει αναπάντητο».
Ενώ και η Ισλαμική Τζιχάντ διαμήνυσε ότι «δεν θα αφήσει αυτό το έγκλημα να περάσει χωρίς την κατάλληλη απάντηση».

Πως εκτελέστηκε το σχέδιο των IDF

Τουλάχιστον δώδεκα μέλη του ισραηλινού στρατού έκρυψαν τα όπλα τους κάτω από μεταμφιέσεις που παρέπεμπαν σε ιατρικό ή πολιτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Ένας ένοπλος άνδρας φορούσε μάσκα προσώπου και κουβαλούσε αναπηρικό καροτσάκι.
Ενώ ένας άλλος εμφανίστηκε να ψάχνει ένα άτομο που ήταν γονατισμένο στο πάτωμα.
Τουλάχιστον τρεις ήταν ντυμένοι με γυναικεία ρούχα.
Η χρονική σήμανση στο βίντεο έγραφε 5:43 π.μ. (τοπική ώρα)
Ο Tawfiq al-Shobaki, εκπρόσωπος του νοσοκομείου, επιβεβαίωσε σε γραπτή του δήλωση ότι ο Basil Ghazawi λάμβανε θεραπεία στο νοσοκομείο από τον Οκτώβριο και ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών προτού οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώσουν τους άνδρες.
Ήταν η «πρώτη φορά» που είδε ισραηλινές δυνάμεις να πραγματοποιούν δολοφονίες σε νοσοκομείο, τόνισε, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν, οι Ισραηλινοί είχαν συλλάβει άτομα σε ιατρικές εγκαταστάσεις.
Οι ισραηλινές επιδρομές και συλλήψεις έχουν ενταθεί στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Hamas εισήλθαν στο Ισραήλ και σκότωσαν 1.200 ανθρώπους.
Ωστόσο, πέρα από τη Γάζα και η Jenin υπήρξε κέντρο αναταραχών και δολοφονιών.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τουλάχιστον 367 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 94 παιδιά, έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία από τις ισραηλινές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης