Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι φθηνές εισαγωγές από Ουκρανία καταστρέφουν τους αγρότες - Ο Macron ζητά μέτρα

Οι φθηνές εισαγωγές από Ουκρανία καταστρέφουν τους αγρότες - Ο Macron ζητά μέτρα
Ο Macron ζητά μέτρα, υπό το βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων
Η Γαλλία επιδιώκει σαφή μέτρα για τις εισαγωγές που προέρχονται από την Ουκρανία, διαμυνύει ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, καθώς οι αγρότες διαμαρτύρονται μαζικά στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι αγρότες έχουν στήσει οδοφράγματα για μια σειρά από μακροχρόνια παράπονα, όπως οι χαμηλοί μισθοί, οι επαχθείς κανονισμοί και οι φόροι στα καύσιμα.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι φθηνές εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία στην ΕΕ έχουν δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό.
"Ζητήσαμε να έχουμε σαφή μέτρα για τις εισαγωγές από την Ουκρανία, διότι σήμερα έχουμε πράγματα σε όγκο και ποιότητα που αποσταθεροποιούν την ευρωπαϊκή αγορά, είτε πρόκειται για κοτόπουλα είτε για δημητριακά", δήλωσε ο Macron κατά τη διάρκεια κρατικής επίσκεψης στη Σουηδία, σύμφωνα με το Sky News.

Πιέσεις στην ΕΕ

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση, η οποία φοβάται το ενδεχόμενο οι διαδηλώσεις να κλιμακώνονται και με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές, έχει ήδη εγκαταλείψει τα σχέδια για σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων στο αγροτικό ντίζελ και υποσχέθηκε να χαλαρώσει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
Η κυβέρνηση θα πιέσει επίσης τους ομολόγους της στην ΕΕ να συμφωνήσουν να χαλαρώσουν τους κανονισμούς για τις αχρησιμοποίητες γεωργικές εκτάσεις.
"Ζητήσαμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τους αγρότες μας", δήλωσε ο Macron, ο οποίος θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, μεταδίδει το France 24.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι συνεχίζει να επιδιώκει τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με το μπλοκ των χωρών της Mercosur, μία ημέρα αφότου το γραφείο του Macron δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ότι η ΕΕ είχε θέσει τέρμα στις συνομιλίες.
Ο Macron δήλωσε ότι θέλει "σαφήνεια για τη Mercosur", προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να υπογραφεί η συμφωνία όπως έχει συνταχθεί επί του παρόντος, για αυτό που χαρακτήρισε ως έλλειψη εγγυήσεων ότι τα εισαγόμενα προϊόντα θα πρέπει να ακολουθούν παρόμοιους κανόνες με τους ευρωπαϊκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης