Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Καμπάνα» 57,4 εκατ. λιρών στην HSBC για την παράλειψη προστασίας των καταθέσεων

Βρετανία: «Καμπάνα» 57,4 εκατ. λιρών στην HSBC για την παράλειψη προστασίας των καταθέσεων
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο σχετικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί
Σχετικά Άρθρα
Πρόστιμο 57,4 εκατ. λιρών επέβαλε στην HSBC Holdings η Αρχή Εποπτικής Ρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου, για τις παραλείψεις που συνδέονται με τον τρόπο με τον οποίο χαρακτήριζε η βρετανική τράπεζα τις καταθέσεις που ήταν επιλέξιμες για προστασία σε περίπτωση πτώχευσής της.
Η Αρχή δήλωσε ότι η ποινή ήταν το δεύτερο υψηλότερο πρόστιμο (μετά το πρόστιμο ύψους 87 εκατ. λιρών που έλαβε η Credit Suisse) που έχει επιβληθεί ποτέ και «αντανακλά τη σοβαρότητα των παραλείψεων» που συνέβησαν μεταξύ 2015 και 2022. Οι ελλείψεις περιλάμβαναν την αποτυχία να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι καταθέσεις που ήταν επιλέξιμες για προστασία στο πλαίσιο του Συστήματος Αποζημίωσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.
«Οι σοβαρές παραλείψεις σε αυτή την περίπτωση αγγίζουν την καρδιά του στόχου της Αρχής για την ασφάλεια και την ευρωστία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της, Sam Woods. «Είναι ζωτικής σημασίας όλες οι τράπεζες να συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις μας γύρω από την ετοιμότητα για εξυγίανση», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.
Οι κανόνες για την προστασία των καταθετών απαιτούν από τις επιχειρήσεις να θέτουν σε εφαρμογή επαρκή συστήματα, ελέγχους και διακυβέρνηση για να διασφαλίζουν την άμεση καταβολή πληρωμών στους καταθέτες σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας επιχείρησης. Οι καταθέσεις των πελατών ύψους έως και 85.000 λιρών εξασφαλίζονται και επιστρέφονται πλήρως σε περίπτωση πτώχευσης μιας τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης