Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία από τον William Burns (Διευθυντής CIA): Οι ΗΠΑ απώλεσαν οριστικά την ηγεμονία τους στον πλανήτη

Ομολογία από τον William Burns (Διευθυντής CIA): Οι ΗΠΑ απώλεσαν οριστικά την ηγεμονία τους στον πλανήτη
Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός «δίνουν στους αντιπάλους νέα ισχυρά εργαλεία», επισημαίνει ο επικεφαλής της CIA
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον την αδιαμφισβήτητη ηγεμονία στην παγκόσμια σκηνή, ομολογεί μέ άρθρο του στο περιοδικό Foreign Affairs ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), William Burns.
«Η άνοδος της Κίνας και ο ρεβανσισμός της Ρωσίας παρουσιάζουν σοβαρές γεωπολιτικές προκλήσεις σε έναν κόσμο έντονου γεωπολιτικού ανταγωνισμού στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απολαμβάνουν πλέον αδιαμφισβήτητη κυριαρχία και στον οποίο διαφαίνονται υπαρξιακές κλιματικές απειλές» τονίζει σχετικά ο ισχυρός άνδρας της CIA.
Επιπροσθέτως, ο Burns σημειώνει ότι η κατάσταση περιπλέκεται από τη συνεχιζόμενη «τεχνολογική επανάσταση, ακόμη μεγαλύτερη από τη βιομηχανική επανάσταση ή την αρχή της πυρηνικής εποχής».
«Από τα μικροτσίπ μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και τους κβαντικούς υπολογιστές, όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Συχνά αυτές οι εξελίξεις περιπλέκουν το έργο της CIA, καθώς δίνουν στους αντιπάλους νέα ισχυρά εργαλεία», επισημαίνει ο επικεφαλής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ.
Κλείνοντας, ο Burns δηλώνει πεπεισμένος ότι όσο κι αν αλλάξει ο κόσμος, ορισμένα δεδομένα θα εξακολουθούν να παραμένουν «απόρρητα», ενώ η συλλογή τους θα συνεχίσει να «υπόκειται στην εξουσία μόνο του ανθρώπου, και στις επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, που μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από τον άνθρωπο». 
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του William Burns στο περιοδικό Foreign Affairs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης