Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες ρυθμίσεις εισάγει η Τουρκία για να στηρίξει τη λίρα

Νέες ρυθμίσεις εισάγει η Τουρκία για να στηρίξει τη λίρα
Με τα επιτόκια στις τακτικές καταθέσεις σε λίρες να έχουν μειωθεί, είναι λογικοί οι φόβοι ότι οι αποταμιευτές θα στραφούν σε ξένα νομίσματα την ώρα που ο πληθωρισμός ανεβαίνει σε ακραία επίπεδα
Σχετικά Άρθρα
Αλλάζει τους κανόνες η Τουρκία για να στηρίξει τη λίρα μετά από την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Με τα επιτόκια στις τακτικές καταθέσεις σε λίρες να έχουν μειωθεί, είναι λογικοί οι φόβοι ότι οι αποταμιευτές θα στραφούν σε ξένα νομίσματα την ώρα που ο πληθωρισμός ανεβαίνει σε ακραία επίπεδα.
Οι εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν υψηλότερα αποθεματικά για καταθέσεις και κεφάλαια συμμετοχής σε συνάλλαγμα, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της γειτονικής χώρας.
Εκτός από τους υφιστάμενους κανόνες για τα υποχρεωτικά αποθεματικά, ένας πρόσθετος δείκτης για τους λογαριασμούς αυτούς που πρέπει να διατηρούνται σε λίρες διπλασιάστηκε στο 8%.
Η νομισματική αρχή μειώνει επίσης τις απαιτήσεις για τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου που συνδέονται με το συνάλλαγμα και έχουν διάρκεια έως έξι μήνες, μειώνοντας την υποχρεωτική αναλογία τους στο 25% από 30%.
Σύμφωνα με τον μηχανισμό, οι καταθέτες λιρών μπορούν να αντισταθμίσουν τις συναλλαγματικές απώλειες, λαμβάνοντας κρατικά εγγυημένη αποζημίωση για οποιαδήποτε υποτίμηση που υπερβαίνει τους τόκους των λογαριασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης