Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των αρχών Λετονή ευρωβουλευτής για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Στο στόχαστρο των αρχών Λετονή ευρωβουλευτής για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
Η Λετονή πολιτικός υπερασπιζόταν ανοιχτά τις θέσεις της Μόσχας, υποστηρίζουν ξένα δίκτυα
Σχετικά Άρθρα
Έρευνες έχουν ξεκινήσει για τη Λετονή ευρωβουλευτή Tatjana Zdanoka, η οποία σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο φέρεται να κατασκόπευε για τα συμφέροντα της Ρωσίας εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια.
Mε βάση σχετικά δημοσιεύματα, η Zdanoka, ανεξάρτητη ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2004, άρχισε να συνεργάζεται από το 2005 με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
Η Λετονή πολιτικός υπερασπιζόταν ανοιχτά τις θέσεις της Μόσχας, υποστηρίζουν ξένα δίκτυα ενώ φαίνεται να υπάρχουν και αποδείξεις που «καίνε» την ευρωβουλευτή.
Οι αποδείξεις αυτές, είναι email που αντάλλασε η Zdanoka με Ρώσους πράκτορες, σε μερικά εκ των οποίων δίνονται και αναλυτικές περιγραφές για το έργο της ως ευρωβουλευτή.
Στα email περιλαμβάνονται κατ’ ιδίαν συναντήσεις στη Μόσχα ή στις Βρυξέλλες και «αιτήματα για χρηματοδότηση από ρωσικές πηγές για τις πολιτικές της δραστηριότητες», σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα στην οποία πρωτοστάτησε η εσθονική εφημερίδα Expressen.
Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Roberta Metsola, «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη αυτούς τους ισχυρισμούς και παραπέμπει το θέμα στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Κώδικα Δεοντολογίας, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες» σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.
Το συγκεκριμένο θέμα θα συμπεριληφθεί όπως είναι λογικό και στην ατζέντα της συνάντησης των προέδρων πολιτικών ομάδων την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης