Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχασε τη δικαστική μάχη με τον οίκο Sotheby's o Ρώσος ολιγάχης Rybolovlev

Έχασε τη δικαστική μάχη με τον οίκο Sotheby's o Ρώσος ολιγάχης Rybolovlev
Τον περασμένο μήνα ο Bouvier και ο Rybolovlev κατέληξαν σε εμπιστευτικό διακανονισμό
Σχετικά Άρθρα
Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ του οίκου Sotheby's σε μια δίκη στην οποία ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Dmitry Rybolovlev κατηγόρησε τον οίκο δημοπρασιών ότι τον εξαπάτησε με πωλήσεις έργων τέχνης ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Rybolovlev είχε κατηγορήσει τον οίκο Sotheby's ότι συνωμότησε με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Yves Bouvier για να τον εξαπατήσει ώστε να πληρώσει υπερβολικά υψηλές τιμές για τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων ο Salvator Mundi, μια απεικόνιση του Χριστού που αποδίδεται στον Leonardo da Vinci και θα γινόταν το ακριβότερο έργο τέχνης που πωλήθηκε σε δημοπρασία.
Ο ιδιωτικός οίκος Sotheby's υποστήριζε επί μακρόν ότι "... τηρούσε αυστηρά όλες τις νομικές απαιτήσεις, τις οικονομικές υποχρεώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου κατά τη διάρκεια των συναλλαγών αυτών των έργων τέχνης", ότι δεν γνώριζε για το φερόμενο παράπτωμα του Bouvier και ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τις συναλλαγές του με τον Rybolovlev.

Διακανονισμός

Ο Bouvier δεν ήταν κατηγορούμενος και υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο.
Τον περασμένο μήνα ο Bouvier και ο Rybolovlev κατέληξαν σε εμπιστευτικό διακανονισμό σχετικά με όλες τις διαφορές τους που αφορούσαν διαδικασίες σε διάφορες δικαιοδοσίες. Οι δικηγόροι του Bouvier δήλωσαν: "Η τελευταία εκκρεμής έρευνα σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Yves Bouvier με τον Dmitry Rybolovlev ξεκίνησε στην Ελβετία το 2017 και έκλεισε στις 6 Δεκεμβρίου 2023 από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Γενεύης.
Η Εισαγγελία της Γενεύης δήλωσε ότι διεξήγαγε μια σειρά ακροάσεων οι οποίες δεν παρείχαν κανένα στοιχείο που να εγείρει επαρκείς υποψίες κατά του κ. Bouvier".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης