Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλεθρος: Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη το πιο θανατηφόρο όπλο πυροβολικού κατά της Ουκρανίας - Εξαπολύει 16 βλήματα ανά λεπτό

Όλεθρος: Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη το πιο θανατηφόρο όπλο πυροβολικού κατά της Ουκρανίας - Εξαπολύει 16 βλήματα ανά λεπτό
Το όχημα με αυτονομία 70–80 χιλιομέτρων, το Coalition-SV αναμένεται να τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή το 2024
Σχετικά Άρθρα
Και ενώ η Ουκρανία ζητά απεγνωσμένα από τη Δύση ενίσχυση σε πυροβολικό, η Ρωσία από την μεριά της, ετοιμάζει να ρίξει στο μέτωπο της επίθεσης, την πρώτη παρτίδα του νεότερου αυτοκινούμενου συγκροτήματος πυροβολικού, 2S35 «Coalition-SV» ή «Koalitsiya-SV», το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής του.

Οι διαδικασίες για την παραγωγή νέων αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού στην Αικατερινούπολη ελέγχθησαν από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Serge Shoigu, μετέδωσε το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων RIA Novosti, ο οποίος σημείωσε ότι ο όγκος παραγωγής αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού έχει αυξηθεί κατά έξι φορές σε σύγκριση με το 2022.
Κατά την επίσκεψή του στο Ural Plant of Transport Engineering, ο Sergei Shoigu επιθεώρησε την παραγωγή και επισκευή αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού 2S19 "Msta-S", 2S3 "Acacia", 2S4 "Tulip", 2C5 "Hyacinth", καθώς και 2C35 "Coalition SV."
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και όσα ανανφέρει η ρωσική πλευρά, πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σύστημα πυροβολικού που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία.
Το αυτοκινούμενο συγκρότημα πυροβολικού Coalition SV φέρεται να μπήκε σε σειριακή παραγωγή τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.
Έχει αναφερθεί ευρέως ότι αυτό το οπλικό σύστημα έχει νέες δυνατότητες που μπορούν να αλλάξουν δραστικά το σενάριο του πεδίου μάχης.
Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται εάν το σύστημα δοκιμάστηκε στη ζώνη της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας.
Το όχημα με αυτονομία 70–80 χιλιομέτρων, το Coalition-SV αναμένεται να τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή το 2024.
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν σημειώσει ότι το σύστημα πυροβολικού καθιερώνει ένα νέο πρότυπο για τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα με τον αξιοσημείωτο ρυθμό βολής που ξεπερνά τα δέκα βλήματα ανά λεπτό ή πιθανώς ακόμη και τα 16 βλήματα ανά λεπτό.
Ο Bekhan Ozdoev, διευθυντής του Συστήματος Όπλων, Πυρομαχικών και Ειδικών Χημικών της Rostec, είχε προηγουμένως επισημάνει ότι το σύστημα είναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένο και αναφέρεται συχνά ως «ρομπότ μάχης» λόγω δυνατοτήτων όπως το αυτοματοποιημένο σύστημα που χειρίζεται την επιλογή στόχου, τη στόχευση όπλων και την πλοήγηση.
Τα τελευταία νέα για το Coalition-SV έρχονται σε μια στιγμή που οι μάχες μεταξύ των δύο πλευρών εντείνονται στο μέτωπο.
Οι κρατικές πιέσεις για την παραγωγή και την τοποθέτηση αυτού του οπλικού συστήματος δείχνει επίσης ότι η Ρωσία εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δύναμη του πυροβολικού κατά της Ουκρανίας.
Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποιούν επίσης διαρκώς τα οβιδοβόλα και τα HIMARS που προμηθεύονται από τη Δύση απαντώντας στη Ρωσία. 
Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός διαλύει τους Ουκρανούς στρατιώτες και υπάρχει κρίσιμη έλλειψη πυρομαχικών στο Κίεβο.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η Ρωσία πλησιάζει σε ημερήσια σύνολα περίπου τις 10.000 οβίδες, ενώ οι Ουκρανοί εκτοξεύουν επί του παρόντος μόνο 2.000 βλήματα πυροβολικού κάθε μέρα.
Σε άρθρο τους, οι Kofman, Massicot και Lee έγραψαν ότι «αφού η Ουκρανία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την άμυνα της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι με το ποσοτικό πλεονέκτημα με πυρομαχικά πυροβολικού που διέθετε, οι προοπτικές για μελλοντικές επιθέσεις είναι πια δυσοίωνες.

«Σταματήστε να χαζεύετε εδώ, παιδιά!» - 'Εντονη κριτική από  τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το έργο του επικεφαλής σχεδιαστή του εργοστασίου μηχανικής μεταφοράς Ural (JSC Uraltransmash), το οποίο παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή του πιο πρόσφατου συγκροτήματος πυροβολικού "Coalition SV".
Ο υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη επιθεώρησης στην επιχείρηση του Αικατερινούμπουργκ.
Επιτόπου ο Shoigu προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι ο στρατός έχει απόλυτη ανάγκη τα πιο πρόσφατα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία φέτος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία δεν τηρεί τις καθορισμένες προθεσμίες για τη μαζική παραγωγή αυτών των συγκροτημάτων. Στην ομιλία του προς τους σχεδιαστές, ο Shoigu εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την τρέχουσα πρόοδο των εργασιών:
"Σταματήστε να χαζεύετε εδώ, παιδιά! Ασχοληθήκαμε με αυτό το 2022. Θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν αυτά τα μηχανήματα, να βρίσκονται σε πλήρη δυναμικότητα το 2023".
Ο υπουργός τόνισε ότι τα αυτοκινούμενα όπλα Coalition SV είναι εξαιρετικά περιζήτητα και είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι εργασίες για τη δοκιμή τους και την έναρξη της μαζικής παραγωγής. Ο Shoigu επεσήμανε επίσης την ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή και η επισκευή συστημάτων πυροβολικού.
Σε απάντηση της κριτικής, ο γενικός διευθυντής της Uraltransmash Oleg Emelyanov ανέφερε ότι το 2023, ο όγκος παραγωγής συστημάτων πυροβολικού αυξήθηκε έξι φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Screenshot_3-gigapixel-height-900px-2.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης