Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Κανείς δεν θα καταστρέψει τα θεμέλια των ρωσοϊταλικών σχέσεων

Zakharova (Ρωσία): Κανείς δεν θα καταστρέψει τα θεμέλια των ρωσοϊταλικών σχέσεων
Μήνυμα Zakharova στην κυβέρνηση Meloni
Η Ρωσία είναι βέβαιη ότι κανείς δεν θα καταφέρει να καταστρέψει τα θεμέλια των ρωσοϊταλικών σχέσεων, παρά το τρέχον πάγωμα στους τομείς της διμερούς αλληλεπίδρασης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου.
"Με υπαιτιότητα της ιταλικής πλευράς έχουν παγώσει πρακτικά όλοι οι τομείς της διμερούς αλληλεπίδρασης.
Οι καθιερωμένοι θεσμικοί μηχανισμοί έχουν ανασταλεί πλήρως.
Παρ' όλα αυτά, είμαστε βέβαιοι ότι κανείς δεν θα μπορέσει να καταστρέψει χωρίς ίχνη, να ακυρώσει, να αναδιατάξει τα στέρεα θεμέλια των ρωσο-ιταλικών σχέσεων, οι οποίες βασίζονται στο αμοιβαίο ενδιαφέρον και τη συμπάθεια των λαών ο ένας για τον άλλον", δήλωσε η Zakharova, σύμφωνα με το Tass.

Η Ιταλία να επιστρέψει στον ρεαλισμό

Η Μόσχα πιστεύει ακράδαντα ότι η εγκατάλειψη της αντιρωσικής πολιτικής της Ιταλίας και η σταδιακή αποκατάσταση της ρεαλιστικής και με αμοιβαίο σεβασμό συνεργασίας θα ανταποκριθεί πράγματι στα διμερή συμφέροντα.
"Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο ιταλικός λαός με την έμφυτη σοφία, την προνοητικότητα και την κοινή λογική που τον διακατέχει, αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει την αντιπαραγωγικότητα της σημερινής καταστροφικής αντιρωσικής πορείας που αποσκοπεί στην καταστροφή αντί για τη δημιουργία", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης