Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Zelensky ήθελε να απολύσει τον Zaluzhny για να αλλάξει τη θέση της Δύσης για την Ουκρανία

Washington Post: Ο Zelensky ήθελε να απολύσει τον Zaluzhny για να αλλάξει τη θέση της Δύσης για την Ουκρανία
Σύμφωνα με πηγές των New York Times, αποφασίστηκε να «παγώσει» το θέμα της απόλυσης του Zaluzhny λόγω διαρροών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θέλει να απολύσει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny, προκειμένου να επηρεάσει τους δυτικούς συμμάχους, γράφει η Washington Post, επικαλούμενη υψηλόβαθμες πηγές.
«Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Zaluzhny, ο Zelensky του είπε ότι οι Ουκρανοί είχαν κουραστεί από τις μάχες και ότι οι διεθνείς χορηγοί είχαν επίσης επιβραδύνει τη βοήθεια, οπότε ίσως ένας νέος διοικητής να βελτιώσει την κατάσταση», αναφέρει το άρθρο.
Επιπλέον, ο Zaluzhny και ο Zelensky, υποστήριξαν την  νέα κινητοποίηση: ο αρχιστράτηγος επέμεινε στην ανάγκη στρατολόγησης άλλων 500.000 στρατιωτών το 2024, ο πρόεδρος, με τη σειρά του, υποστήριξε ότι το Κίεβο δεν θα μπορούσε να παράσχει εξοπλισμό και όπλα για τέτοιο αριθμό νεοσύλλεκτων.
Σύμφωνα με την Washington Post, ο αρχιστράτηγος πρόκειται να παραιτηθεί μαζί με μέλη της ομάδας του.
Όπως έγραψαν οι βρετανικοί Financial Times, επικαλούμενοι πηγές,ο Zaluzhny και ο Zelensky συναντήθηκαν στις 29 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος κάλεσε τον αρχιστράτηγο να γίνει σύμβουλος μετά την παραίτησή του.
Το περιοδικό Economist υποστηρίζει ότι στον στρατηγό προτάθηκε η θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Σύμφωνα με πηγές των New York Times, αποφασίστηκε να «παγώσει» το θέμα της απόλυσης του Zaluzhny λόγω διαρροών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης.
Το Bloomberg, με τη σειρά του, γράφει ότι οι διαφωνίες μεταξύ του προέδρου και του στρατηγού προέκυψαν τους πρώτους μήνες της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης