Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Πράσινο φως» στο αλεύρι εντόμων για ανθρώπινη χρήση

Ιταλία: «Πράσινο φως» στο αλεύρι εντόμων για ανθρώπινη χρήση
Ο Josè Francesco Cianni, ο διευθύνων σύμβουλος της Nutrinsect, δήλωσε: «Ανοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία των τροφίμων» καθώς πλέον το γεμάτο θρεπτικά συστατικά αλεύρι της μπορεί να ενσωματωθεί σε μια σειρά από τρόφιμα
Μια εταιρεία που παράγει αλεύρι από γρύλους έγινε η πρώτη στην Ιταλία που πήρε το πράσινο φως για την πώληση τροφίμων που παρασκευάζονται από έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση, αψηφώντας τους... πιουρίστες της ιταλικής κουζίνας, αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη χρήση τους.
Ο Josè Francesco Cianni, ο διευθύνων σύμβουλος της Nutrinsect, δήλωσε: «Ανοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία των τροφίμων» καθώς πλέον το γεμάτο θρεπτικά συστατικά αλεύρι της μπορεί να ενσωματωθεί σε μια σειρά από τρόφιμα.
«Αυτό είναι πολύ μεγάλο νέο για εμάς», δήλωσε ο Cianni, του οποίου το κύριο κίνητρο για την επιχειρηματική πρωτοβουλία ήταν να παρέχει μια εναλλακτική, βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης.
Από το 2020, εκατομμύρια γρύλοι εκτρέφονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Montecassiano, μια πόλη στην κεντρική περιοχή Marche, όπου υφίστανται θερμική επεξεργασία πριν καταψυχθούν και αλεστούν σε σκόνη.
Μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε την άδεια να πωλεί το αλεύρι μόνο για χρήση σε τροφές για κατοικίδια ζώα.
Η ΕΕ ενέκρινε την πώληση εντόμων - και συγκεκριμένα γρύλων, ακριδών και προνυμφών σκαθαριών - για ανθρώπινη κατανάλωση στις αρχές του 2023, προκαλώντας έναν τσουνάμι προτεινόμενων κανονισμών από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός που αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι τα έντομα θα κρατηθούν μακριά από παραδοσιακά πιάτα όπως τα ζυμαρικά και η πίτσα. «Είναι θεμελιώδες να μην συγχέονται αυτά τα άλευρα με τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Ιταλία», δήλωσε τότε ο υπουργός Γεωργίας Francesco Lollobrigida.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης