Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Συνελήφθησαν 7 τρομοκράτες της FETO να διαφεύγουν στην Ελλάδα από την Τουρκία

Daily Sabah: Συνελήφθησαν 7 τρομοκράτες της FETO να διαφεύγουν στην Ελλάδα από την Τουρκία
Οι ύποπτοι τρομοκράτες συνελήφθησαν από στρατεύματα στα βορειοδυτικά σύνορα της Αδριανούπολης προς την Ελλάδα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε αυτή την εβδομάδα επτά μέλη της τρομοκρατικής ομάδας Γκιουλενιστών (FETÖ) που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Τουρκία και να περάσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας αναφέρει η τουρκική Daily Sabah.
Οι ύποπτοι τρομοκράτες συνελήφθησαν από στρατεύματα στα βορειοδυτικά σύνορα της Αδριανούπολης προς την Ελλάδα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δήλωσαν οι αρχές.
Σε άλλο σημείο, η αστυνομία συνέλαβε έναν δραπέτη που απέφυγε την ποινή φυλάκισης έξι ετών στη νότια επαρχία Kahramanmaraş και έναν πρώην αστυνομικό που καταζητείται για οκταετή καταδίκη στην επαρχία Μερσίνης, επίσης την Τετάρτη.
Την Πέμπτη 1/2, η χωροφυλακή συνέλαβε τέσσερις άλλους άνδρες για ύποπτους δεσμούς με το FETÖ στη δυτική επαρχία Μπαλικεσίρ.
Η FETÖ θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια στην Τουρκία από τον Δεκέμβριο του 2013 μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την απόπειρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν, συνελήφθησαν ή απολύθηκαν από τις θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε το 2022 ότι 24.387 μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) απολύθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για πιθανούς δεσμούς με την ομάδα, ενώ διενεργούνται διοικητικές έρευνες για περισσότερα από 700 άλλα.
Εν τω μεταξύ, ένας άγνωστος αριθμός μελών της FETÖ, κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη, διέφυγαν από την Τουρκία όταν ματαιώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος.
Για πολλά μέλη της FETÖ, η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο ευκολότερος προορισμός διαφυγής ως πύλη προς την Ευρώπη. Τα μέλη της FETÖ συνήθως περνούν λίγο χρόνο στην Ελλάδα πριν διαφύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τη Γερμανία να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός.
Οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν να διαφύγουν μέσω των βορειοδυτικών συνόρων της επαρχίας Αδριανούπολης.
Η τουρκική αστυνομία εντόπισε 3.739 υπόπτους της  FETÖ που προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων από τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων 739 υπόπτων FETÖ που συνελήφθησαν στα σύνορα μόνο το 2023.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης