Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό drone Lancet τίναξε στον αέρα τερματικό σταθμό Starlink των Ουκρανών στην Kherson

Ρωσικό drone Lancet τίναξε στον αέρα τερματικό σταθμό Starlink των Ουκρανών στην Kherson
Καίριο πλήγμα για τις ουκρανικές δυνάμεις στην Kherson
Στρατιώτες της ομάδας μάχης Dnepr κατέστρεψαν ένα τερματικό δορυφορικής επικοινωνίας Starlink των ουκρανικών δυνάμεων στην Kherson με drone Lancet, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Vladimir Saldo την Πέμπτη (1/2/2024).
«Την περασμένη ημέρα, οι στρατιώτες της ομάδας μάχης Dnepr συνέχισαν να χτυπούν τον εχθρό με όλα τα είδη δύναμης πυρός.
Στην παραθαλάσσια περιοχή (Kherson), το πυροβολικό κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών, έναν εκτοξευτή UAV και μια συστοιχία AN/TPQ-50.
Επίσης χτυπήθηκαν τρία τανκς, ένα θωρακισμένο όχημα μάχης, τρεις θέσεις πυροβολικού, ένας εκτοξευτή UAV και ένα τερματικό Starlink», είπε στο Telegram.
Ο Saldo πρόσθεσε ότι FPV-drones και ρίψεις πυρομαχικών από drones κατέστρεψαν ένα σκάφος και τρεις προσωρινές βάσεις των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η συμφωνία Musk με Ουκρανία

Το Bloomberg ανέφερε τον Ιούνιο του 2023 ότι το SpaceX του Elon Musk είχε υπογράψει σύμβαση με το Πεντάγωνο για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικών επικοινωνιών στην Ουκρανία μέσω τερματικών Starlink.
Η αξία της συμφωνίας και ο αριθμός των τερματικών δεν αποκαλύφθηκαν εκείνη τη στιγμή.
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, ο Musk ανακοίνωσε ότι είχε ανοίξει πρόσβαση στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών Starlink του στην Ουκρανία και έστειλε τερματικά εκεί.
Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Musk είπε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει επ' αόριστον τις δραστηριότητες της Starlink στην Ουκρανία, αλλά αργότερα είπε πως θα συνεχίσει να πληρώνει για το σύστημα επικοινωνιών παρά τις οικονομικές απώλειες.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ότι η χώρα είχε λάβει 22.000 τερματικά Starlink από τον Φεβρουάριο και αναμένεται να λάβει άλλα 10.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης