Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είχαν έτοιμο το υποκατάστατο – Οι ΗΠΑ ευχαρίστησαν την ΕΕ για τα 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Είχαν έτοιμο το υποκατάστατο – Οι ΗΠΑ ευχαρίστησαν την ΕΕ για τα 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
Ο Biden ευχαρίστησε την Ursula Von der Leyen και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σημαντικό αυτό οικονομικό κονδύλι που θα βοηθήσει πολύ την Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, ο οποίος προσπαθεί να πετύχει την έγκριση πρόσθετου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία από το αμερικανικό Κογκρέσο, τηλεφώνησε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ευχαριστήσει την ΕΕ που επικύρωσε βοήθεια ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Κίεβο, ανακοίνωσε την 1/2/2024 ο Λευκός Οίκος.
Ο Biden ευχαρίστησε την Ursula Von der Leyen «και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σημαντικό αυτό οικονομικό κονδύλι που θα βοηθήσει πολύ την Ουκρανία την ώρα που συνεχίζει να πολεμά κατά της ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο John Kirby, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο Kirby πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «δεν υποκαθιστά την αμερικανική ηγεσία», καθώς η κυβέρνηση Biden συνεχίζει να πιέζει το Κογκρέσο για πρόσθετη βοήθεια προς το Κίεβο.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία σήμερα για βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία -- βοήθεια που είχε μπλοκαριστεί μέχρι τώρα από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban, μια ανακοίνωση που χαιρέτισε αμέσως το Κίεβο ως «κοινή νίκη» επί της Ρωσίας.
Η απόφαση αυτή είναι επίσης ένα μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου κονδύλι του προϋπολογισμού για την Ουκρανία έχει μπλοκαριστεί επί του παρόντος στο Κογκρέσο.
«Ελπίζω ότι (αυτό) θα βοηθήσει να διευκολυνθούν τα πράγματα» ώστε ο Biden να μπορέσει να περάσει το σχέδιό του για παροχή βοήθειας προς τη χώρα αυτή που βρίσκεται σε πόλεμο, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης