Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borell (EE): Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η η Μέση Ανατολή - Έκκληση προς όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση

Borell (EE): Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η η Μέση Ανατολή - Έκκληση προς όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση
Βρετανία και Πολωνία τάχθηκαν ωστόσο υπέρ των αμερικανικών πληγμάτων σε Συρία, Ιράκ  επιρρίπτοντας για ότι συμβαίνει τις ευθύνες στο Ιράν
Σχετικά Άρθρα
Μιλώντας τη γλώσσα της λογικής, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borell κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τα αμερικανικά πλήγματα κατά οργανώσεων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ.
«Όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν να γίνει η κατάσταση εκρηκτική», δήλωσε.
Ο Borell δεν αναφέρθηκε άμεσα στα αμερικανικά πλήγματα, αλλά προειδοποίησε ότι η Μέση Ανατολή «είναι ένα καζάνι που μπορεί να εκραγεί».
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ τόνισε ότι τα πολεμικά επεισόδια έχουν απλωθεί σε μεγάλη έκταση, με τον πόλεμο στη Γάζα, τις εχθροπραξίες κατά μήκος των λιβανέζικων συνόρων, τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία και τις επιθέσεις κατά των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Γι’ αυτό καλούμε όλους να προσπαθήσουν να αποφύγουν την κλιμάκωση», τόνισε ο Borell.

Υπέρ των ΗΠΑ Βρετανία, Πολωνία

Σε αντιδιαστολή προς τις εκκλήσεις Borell ωστόσο, η κυβέρνηση της Βρετανίας έσπευσε να ανακοινώσει πως υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουάισνγκτον να απαντά σε επιθέσεις.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ακλόνητοι σύμμαχοι. Δεν θα σχολιάσουμε τις επιχειρήσεις τους, αλλά υποστηρίζουμε το δικαίωμά τους να απαντούν σε επιθέσεις», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
«Έχουμε από καιρό καταδικάσει την αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του Ιράν σε ολόκληρη την περιοχή, περιλαμβανομένης της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξής του σε αριθμό μαχητικών οργανώσεων», πρόσθεσε ο βρετανός εκπρόσωπος.
Στους ίδιους τόνους και η Πολωνία δήλωσε σήμερα πως τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράκ και τη Συρία ήταν το αποτέλεσμα του «παιγνιδιού με τη φωτιά» πληρεξουσίων του Ιράν.
«Πληρεξούσιοι του Ιράν παίζουν με τη φωτιά επί μήνες και χρόνια και τώρα τους καίει», δήλωσε ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radek Sickorski σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κατά την άφιξή του για μια συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης