Τελευταία Νέα
Διεθνή

CENTCOM - Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Houthi πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

tags :
CENTCOM  - Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Houthi πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα
Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψε ένα drone την Παρασκευή (2/2) το πρωί, ενώ πολεμικά αεροσκάφη F/A-18 και ένα ακόμη πλοίο κατέρριψαν επτά αργότερα μέσα στην ημέρα
Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στην Υεμένη και κατέστρεψαν άλλα τέσσερα στο έδαφος, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024
Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψε ένα drone την Παρασκευή (2/2) το πρωί, ενώ πολεμικά αεροσκάφη F/A-18 και ένα άλλο πλοίο κατέρριψαν επτά αργότερα μέσα στην ημέρα, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων (CENTCOM) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν άλλα τέσσερα προτού μπορέσουν να εκτοξευθούν, ανέφερε επίσης η CENTCOM.
Τα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταστράφηκαν στο έδαφος ανήκαν στους Houthi, είπε η διοίκηση, αλλά δεν ταυτοποιήθηκαν εκείνα που καταστράφηκαν στο αέρα.
«Αυτές οι ενέργειες θα προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και θα καταστήσουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τα εμπορικά πλοία», δήλωσε η CENTCOM.
Οι Houthi στοχεύουν τα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο, χτυπώντας πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ για να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους στη Γάζα.
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου απάντησαν με επιθέσεις εναντίον της ομάδας που εδρεύει στην Υεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης