Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Δεν είναι έτοιμο το Ισραήλ για άνευ όρων συμφωνία με τη Hamas για την ανταλλαγή αιχμαλώτων

Netanyahu: Δεν είναι έτοιμο το Ισραήλ για άνευ όρων συμφωνία με τη Hamas για την ανταλλαγή αιχμαλώτων
Το Ισραήλ δεν θα απελευθερώσει χιλιάδες τρομοκράτες από τις ισραηλινές φυλακές, δήλωσε ο Benjamin Netanyahu
Το Ισραήλ δεν είναι έτοιμο για μια συμφωνία ανταλλαγής ομήρων με τη Hamas με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
«Η προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων δεν σταματά ποτέ.
Όπως έχω ήδη πει, δεν θα προχωρήσουμε σε καμία συμφωνία [με τη Hamas] ή σε μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος.
Πολλά πράγματα που λέγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για παράδειγμα, που υποτίθεται ότι έχουμε συμφωνήσει για την να απελευθέρωση τρομοκρατών [δεν είναι αλήθεια].
Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ σε αυτό», είπε.
Μετά από συνάντηση με τις οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων στις 31 Ιανουαρίου, ο Netanyahu είπε ότι επεξεργαζόταν μια άλλη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος.
Τόνισε ότι το Ισραήλ έχει τις κόκκινες γραμμές του και δεν θα τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και δεν θα απελευθερώσει χιλιάδες τρομοκράτες από τις ισραηλινές φυλακές.
Το πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε στις 28 Ιανουαρίου ότι ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns είχε συνάντηση στο Παρίσι με εκπροσώπους της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Κατάρ.
Το NBC News, με τη σειρά του, ανέφερε ότι τα μέρη συμφώνησαν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ, η οποία προέβλεπε σταδιακή ανταλλαγή ομήρων που κρατούσαν μαχητές της Hamas και Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνταν από το Ισραήλ, καθώς και για παύση των εχθροπραξιών και προμήθεια ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχουν παραμείνει σημαντικές διαφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης