Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι έως 2% στις αγορές της Κίνας – Κρατική στήριξη στα χρηματιστήρια

Ράλι έως 2% στις αγορές της Κίνας – Κρατική στήριξη στα χρηματιστήρια
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite σημείωσαν άνοδο 2% και 0,9% αντίστοιχα

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι κινεζικές αγορές ωστόσο να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, μετά από δημοσιεύματα που έδειξαν ότι ένα κρατικό fund δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει περισσότερες αγορές ETF.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite σημείωσαν άνοδο 2% και 0,9% αντίστοιχα.
Οι δύο αυτοί δείκτες ανέκαμψαν περαιτέρω από τα χαμηλά πέντε και τεσσάρων ετών που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άλμα 1,9%.
Η αγορά κινεζικών μετοχών τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από αναφορές ότι το κρατικό ταμείο Central Huijin Investment Ltd δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει περισσότερα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια και να στηρίζει τις τοπικές χρηματιστηριακές αγορές.
Η ανακοίνωση της Central Huijin συνοδεύτηκε από δήλωση της ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών της Κίνας ότι θα συνεχίσει να καθοδηγεί τα τοπικά κεφάλαια να εισέλθουν στην αγορά- σηματοδοτώντας μεγαλύτερη κυβερνητική στήριξη για την χρηματιστηριακή αγορά.
Όμως, το κατά πόσον οι κινήσεις της Τρίτης θα ωθήσουν σε βιώσιμη ανάκαμψη τις κινεζικές αγορές μένει να φανεί, δεδομένου την ώρα που τα κρατικά κεφάλαια προσπαθούν σταθερά να ανακόψουν μια παρατεταμένη πτώση των τοπικών μετοχών.

Αμετάβλητα επιτόκια στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία, η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, αλλά δήλωσε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει υπερβολικά υψηλός και ότι θα εξέταζε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων αν οι πιέσεις στις τιμές παρέμεναν σταθερές.
Η RBA διατήρησε το επίσημο επιτόκιο-στόχο της σε μετρητά στο 4,35%, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.
Η κίνηση αυτή αποτιμήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές, εν μέσω αυξανόμενων στοιχημάτων ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Αυστραλία θα δώσει στην RBA μικρή ώθηση για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης