Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Άλμα - έκπληξη 8,9% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Δεκέμβριο 2023

Γερμανία: Άλμα - έκπληξη 8,9% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Δεκέμβριο 2023
Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 8,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας την υψηλότερη μηνιαία αύξηση των τελευταίων τριών και πλέον ετών, λόγω του "εξαιρετικά" υψηλού αριθμού παραγγελιών αεροσκαφών, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 8,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2020.
Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών ανέμενε ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες θα παρέμεναν αμετάβλητες.
Οι παραγγελίες αεροσκαφών έδωσαν ώθηση στην κατηγορία "λοιπές κατασκευές οχημάτων", η οποία περιλαμβάνει αεροσκάφη, πλοία και τρένα και σημείωσε αύξηση των παραγγελιών κατά 110,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι μεγάλες παραγγελίες στην κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (+18,0%) και στην κατασκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού (+38,7%) είχαν επίσης θετικό αντίκτυπο στο συνολικό αποτέλεσμα.
Η έλλειψη παραγγελιών στη μεταποίηση γίνεται όλο και περισσότερο βάρος για τη γερμανική οικονομία, ανέφερε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Ifo και οι οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι τα στοιχεία της Τρίτης δεν το αλλάζουν αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης