Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός τόπου και χρόνου ο Biden - Μπέρδεψε τον Macron με τον Mitterand και τη Γαλλία με τη ... Γερμανία (vid)

Εκτός τόπου και χρόνου ο Biden - Μπέρδεψε τον Macron με τον Mitterand και τη Γαλλία με τη ... Γερμανία (vid)
Φυσικά δεν ήταν η πρώτη μεγαλειώδης γκάφα από τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ
Ξεπέρασε και τον .. χειρότερο εαυτό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, αφού αυτή τη φορά όχι μόνο μπέρδεψε τον νυν Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron με τον ιστορικό ηγέτη της γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας François Mitterrand -ο οποίος διετέσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 1981 έως το 1995 και πέθανε το 1996- αλλά και την ίδια τη Γαλλία με ... τη Γερμανία.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας, ενώ εξιστορούσε έναν διάλογο για τη σύνοδο κορυφής της G7 που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2021 και στην οποία συμμετείχε ο Macron, ο Αμερικάνος πρόεδρος είπε: «Αμέσως μετά την εκλογή μου, πήγα σε μια συνάντηση των G7 στη Νότια Αγγλία. Και κάθισα και είπα, «Η Αμερική επέστρεψε!» και ο Mitterrand από τη Γερμανία —εννοώ τη Γαλλία— με κοίταξε και απάντησε, «Πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η επιστροφή;».



Φυσικά δεν ήταν η πρώτη μεγαλειώδης γκάφα από τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Τον Ιούλιο του 2023, είχε αναφέρει κατά λάθος πως «πάνω από 100» Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον Covid-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.
Ο Λευκός Οίκος αργότερα διόρθωσε το σαρδάμ υπενθυμίζοντας πως επρόκειτο για «πάνω από 1 εκατομμύριο».
Αλλά και τον περασμένο Ιούνιο, ο Biden - ο οποίος είναι υποψήφιος για επανεκλογή και πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Trump σε μια ρεβάνς του Νοεμβρίου του 2020 - είχε μπερδέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτόν στο Ιράκ, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «έχανε τον πόλεμο στο Ιράκ».
«Είναι δύσκολο να το πω, πραγματικά. Αλλά χάνει ξεκάθαρα τον πόλεμο στο Ιράκ. Χάνει τον πόλεμο στο εσωτερικό του και έχει γίνει λίγο παρίας σε όλο τον κόσμο», είχε πει τότε ο Biden σκορπίζοντας γέλιο σε όλο τον πλανήτη αλλά και ανησυχία στα στελέχη των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης