Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Trump δεν έχει προεδρική ασυλία και θα δικαστεί κανονικά

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Trump δεν έχει προεδρική ασυλία και θα δικαστεί κανονικά
Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών θα ασκήσει έφεση
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και νυν υποψήφιος για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα, Donald Trump μπορεί να δικαστεί για τις κατηγορίες ότι σχεδίαζε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, όπως αποφάσισε την Τρίτη μια ομοσπονδιακή επιτροπή προσφυγών στο Columbi District, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου ότι απολαμβάνει προεδρικής ασυλίας για τις σχετικές διώξεις.
Η απόφαση σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμους μήνες που οι δικαστές απέρριψαν την επιχειρηματολογία του πρώην προέδρου και έκριναν ότι μπορεί να διωχθεί για ενέργειες που ανέλαβε ενώ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και πριν από τις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν ένας όχλος από υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Το τριμελές εφετείο απέρριψε τον ισχυρισμό του Trump ότι δεν μπορεί να διωχθεί καθώς οι κατηγορίες συνδέονται με τις επίσημες αρμοδιότητες του ως προέδρου των ΗΠΑ.
Βέβαια, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών θα ασκήσει έφεση.
Η τελευταία απόφαση πάντως ανατρέπει πάντως τις προσπάθειες του να αποφύγει μια δίκη για τις κατηγορίες ότι υπονόμευση την αμερικανική δημοκρατία και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας.
Κατά το προηγούμενο διάστημα, οι δικηγόροι του Donald Trump υποστήριξαν ότι οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ δικαιούνται ευρύτατης νομικής προστασίας και δεν μπορούν να διωχθούν για επίσημες πράξεις τους εκτός και έχουν πρώτα κατηγορηθεί επίσημα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και απομακρυνθεί από τα καθήκοντα τους από τη Γερουσία.
Έχει υποστηρίξει πολλές φορές δημόσια ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ απολαμβάνουν ασυλία.
Σε μια ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα στις 18 Ιανουαρίου ανέφερε χαρακτηριστικά «όλοι οι πρόεδροι πρέπει να έχουν ολοκληρωτική και πλήρη προεδρική ασυλία αλλιώς η εξουσία και αποφασιστικότητα του προέδρου των ΗΠΑ θα αφαιρεθεί και θα χαθεί για πάντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης