Τελευταία Νέα
Διεθνή

Truss (πρώην πρωθυπουργός Βρετανίας): Η δημοκρατία μας κινδυνεύει από την LGBT, τους οπαδούς των μειονοτήτων και τον αριστερό εξτρεμισμό

Truss (πρώην πρωθυπουργός Βρετανίας): Η δημοκρατία μας κινδυνεύει από την LGBT, τους οπαδούς των μειονοτήτων και τον αριστερό εξτρεμισμό
«Οι Συντηρητικοί δεν έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους αριστερούς εξτρεμιστές» τονίζει η πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου
Η πρώην πρωθυπουργός Liz Truss τοποθετήθηκε κατά την παρουσίαση του κινήματος «του Λαϊκού Συντηρητισμού» στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις είχαν «πολλά επιτεύγματα» σε αυτά τα 13 χρόνια διακυβέρνησης, καταγράφοντας ως τέτοια το Brexit, καθώς και το ... γεγονός ότι άφησαν τον Jeremy Corbyn εκτός εξουσίας.
Ωστόσο, αναφέρθηκε στην ιδεολογική ηγεμονία των αντιπάλων της διευκρινίζοντας πως «αν όλοι είμαστε ειλικρινείς σε αυτό το δωμάτιο, κολυμπάμε αντίθετα στο ρεύμα όταν μιλάμε για συντηρητικές αξίες».
Μάλιστα, η Truss εξέφρασε την πεποίθησή της πως το πλέον θεμελιώδες πολιτικό πρόβλημα για τους συντηρητικούς είναι πως δεν «αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τους αριστερούς εξτρεμιστές».
«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την πίστη στη δημοκρατία», τόνισε επισημάινοντας πως οι εχθροί της περιλαμβάνουν «περιβαλλοντιστές» και εκείνους που είναι «υπέρ της υποστήριξης των LGBT ατόμων ή ομάδων εθνικών μειονοτήτων».
«Δεν παραδέχονται πλέον ότι είναι κολεκτιβιστές», τόνισε με νόημα η κ. Truss.
«Το παν είναι να αφαιρέσουμε την εξουσία από ανθρώπους και οικογένειες και να δώσουμε την εξουσία στο κράτος ή σε σώματα χωρίς λογοδοσία» συμπλήρωσε στο νέο συνητηρικό της «μανιφέστο».
Η πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε, δε, πως «δεν έχουμε επικρατήσει της αριστεράς στο βαθμό που θα έπρεπε».
Επιπροσθέτως, έβαλε στο στόχαστρο αυτούς που «λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να λογοδοτούν», υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι «δεν έχουν επαφή με αυτό που θέλουν οι απλοί πολίτες σε όλη τη Βρετανία».
Η Truss ισχυρίστηκε ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Sir Keir Starmer θα ενίσχυε αυτό το αφήγημα και οι Τόρηδες θα ήταν, με τη σειρά τους, «πιο δύσκολο» να θεσπίσουν συντηρητικές πολιτικές που θα βοηθούσαν το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την πίστη στη δημοκρατία», υποστήριξε κατά το κλείσιμο της τοποθέτησής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης