Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη όξυνση από το Ισραήλ στη Συρία - Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί σκότωσαν αμάχους στη Homs

Επικίνδυνη όξυνση από το Ισραήλ στη Συρία - Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί σκότωσαν αμάχους στη Homs
Οκτώ εναέριες βόμβες GBU-39 χτύπησαν τη Homs προκαλώντας απώλειες αμάχων
Το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου, ισραηλινά μαχητικά F-35, που διήλθαν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου επιτέθηκαν σε στόχους στην περιοχή Homs στη Συρία με οκτώ εναέριες βόμβες GBU-39, προκαλώντας απώλειες αμάχων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 7 Φεβρουαρίου, από τις 00:23 έως τις 00:29, τέσσερα μαχητικά F-35 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από το έδαφος του Λιβάνου, χωρίς να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας, έπληξαν με οκτώ κατευθυνόμενες βόμβες GBU-39 στόχους στην περιοχή της την πόλη της Homs. Προκλήθηκαν ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές, υπήρξαν θύματα στον άμαχο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται πως μετά την 7η Οκτωβρίου και την κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Hamas, το εβραϊκό κράτος έχει επανειλημμένως πλήξει στόχους στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου ένα χτυπήματος σε αεροδρόμιο της Δαμασκού.
Τα ισραηλινά χτυπήματα αποτελούν απάντηση σε αυτό που το Τελ Αβίβ αποκαλεί «προκλήσεις» από τις φιλοιρανικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης