Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποστάσεις του ΥΠΕΞ Blinken από το Ισραήλ - Η πρόταση της Hamas δίνει χώρο για μια συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

ΗΠΑ: Αποστάσεις του ΥΠΕΞ Blinken από το Ισραήλ - Η πρόταση της Hamas δίνει χώρο για μια συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
«Πιστεύουμε ότι δημιουργεί χώρο για να επιτευχθεί συμφωνία», τόνισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς το Τελ Αβίβ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Antony Blinken εκτιμάει ότι οι προτάσεις της Hamas αποτελούν μια βιώσιμη βάση διαλόγου, ερχόμενος έτσι σε διαμετρική αντίθεση με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε ότι το πλαίσιο της παλαιστινιακής οργάνωσης για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ «προσφέρει μια ευκαιρία» για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με την ισραηλινή ηγεσία, συζήτησε την απάντηση της Hamas στο προσχέδιο μιας νέας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.
«Αυτό που μπορώ να πω για αυτές τις συζητήσεις είναι ότι ενώ υπάρχουν ξεκάθαρα ανεφάρμοστες [διατάξεις] στην απάντηση της Hamas, πιστεύουμε ότι δημιουργεί χώρο για να επιτευχθεί συμφωνία», τόνισε ο Blinken στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς το Τελ Αβίβ.
Την ίδια στιγμή επανέλαβε την πρόθεσή του να συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της γεφύρωσης των διαφορών, προκειμένου να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε απορρίψει την απάντηση της Hamas, επισημαίνοντας πως ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τον πόλεμο «για μήνες», μέχρι δηλαδή να εξουδετερωθεί πλήρως η σουνίτικη οργάνωση και η ηγεσία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης